Hvorfor skal jeg købe en børne-MTB til mit barn?


Udover, at MTB-sport er både sundt, sjovt, action-fyldt og miljøvenligt, så er en MTB en god og solid cykel, som også er særdeles anvendelig på asfalt. En MTB kan sagtens udstyres med skærme, lygter, støtteben og lås. Så har barnet sit eget transportmiddel, og behøver ikke blive kørt til og fra skole, fritidsaktiviteter mm. Det er godt, både for barnet, for miljøet og for forældrenes økonomi.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en MTB til mit barn?


Som forælder lægger du naturligvis vægt på, at den cykel, dit barn kører på, er sikker. Sikkerhed handler om mange ting, når vi snakker cykling. Dels skal cyklen passe til barnet, dvs., at den skal have en passende størrelse. Brug evt. Cykler.dks størrelsesguide.

Gearingen skal også være i orden. En børne-MTB kan have fra 3 til 24 gear, så der er noget at vælge imellem. Cykler med få gear er typisk velegnede til mindre børn, imens mange teenagers sagtens kan håndtere flere gear.
Bremserne er naturligvis noget af det vigtigste på cyklen. MTB´erne til de yngste vil typisk være udstyret med traditionelle fælgbremser, imens mekaniske eller hydrauliske skivebremser bruges til cykler til de lidt ældre. Fordelen ved skivebremser er, at de giver en helt anden bremsekraft end fælgbremserne, ikke mindst når føret er vådt/glat.

Hvilke mærker af børne-MTB´er kan jeg købe hos Cykler.dk?


Mærkerne er typisk de samme, som når vi snakker MTB´er til voksne. Der er tale om gode, velkendte navne, såsom CUBE , Trek og Specialized. Især CUBE er, for mange danskere, nærmest blevet synonymt med `Mountainbike´. Og det forstår vi godt, for når man køber en CUBE, får man en cykel, hvor kvaliteten står i et særdeles fornuftigt forhold til prisen. Vi mærker da også tydeligt, at mange af vore tilbagevendende kunder spørger efter CUBE, hver gang, de skal have ny cykel. Og barnet kan faktisk starte på en Cubie løbecykel, og så fortsætte med at køre på CUBE, hele livet igennem!

Cykler.dk er stedet, hvor nye MTB-ryttere bliver til!


Hos Cykler.dk er vi altid klar med råd og vejledning vedrørende cykler. Vi kan kontaktes på e-mail: info@cykler.dk, eller på tlf. 77340818. Bestil en børne-MTB her på siden, eller tag dit barn med til vores fysiske butik i Lemvig. Så finder vi lige præcis den cykel, der sætter din lille MTB-rytters sjæl i brand!