Mountainbike til herrer

Er du interesseret i en ny mountainbike? Jamen, så velkommen! I denne kategori finder du et stærkt udvalg af mountainbikes der kan stille selv den mest kræsne mountainbikerytter tilfreds! Uanset om du leder efter en hverdagsmountainbike eller en rendyrket konkurrence-mountainbike, så har vi matchet til dig! Cyklerne er, ej at forglemme, fra anerkendte producenter som Trek, Cube og Specialized. Så slå dig løs herunder! Husk, at selvom cyklerne måske ikke allesammen er på tilbud, så kan du betragte alle cyklerne på denne side som billige mountainbikes. Du får nemlig altid enten en gratis tilbehørspakke med i handlen, eller et godt tilbud på udstyr ved siden af cyklen. Husk at vi også leverer din cykel gratis og samler det efter præcist dine ønsker.

Er du i tvivl om hvilken størrelse du skal vælge så brug endeligt vores størrelsesguide

Vil du se hvordan din cykel leveres? Klik HER

Mountainbikes - Ræs skovene tynde!

Danskerne er blevet vilde med mountainbikes


Der er god grund til, at mountainbike er blevet så populært de senere år. Både mænd og kvinder kaster sig, med stor iver, ud i sporten, som de ofte bruger en stor del af deres fritid på. Og det forstår vi godt, for mountainbiking er god motion. Hvis man gerne vil deltage i konkurrencer, er der også rig mulighed for det. I modsætning til mange andre sportsgrene, så er mountainbike en sport, som også er mega fed at dyrke når vejret er gråt, vådt og “kedeligt”. Mange andre sportsgrene rynker på næsen når skyerne trækker sammen over dig, men ikke dem der kører mountainbike. Våde stier, mudrede skråninger og det glatte underlag er gode udfordringer for de hårdføre mountainbikes med de karakteristiske brede dæk. Netop fordi vejret er så omskifteligt i Danmark, kan du få endnu mere ud af den samme mountainbike rute end eksempelvis de klassiske cykelryttere, som kører på racercykel.

Ikke to mountainbikeruter er ens


Mange faktorer påvirker din cykeloplevelse, og det ene trail ligner ikke nødvendigvis det andet.

Der er også kæmpe forskel på at tage en tur i skoven på MTB på en solskinsdag eller på en regnvejrsdag. Selvom ruten måske er den samme overordnet set, så er vejret en afgørende faktor i rutens beskaffenhed. Hvor tørre stier giver anledning til et væsentligt højere tempo og dermed stort fokus på sving, fart og gennemsnitshastighed, giver våde ruter muligheden for at forbedre din teknik. At køre mountainbike i vådt fører stiller markant større krav til din tekniske kunnen på MTB.

Øvelse gør mester


Når føret er vådt skal du prioritere dine kræfter og dit tempo helt anderledes end i tørt føre. Eksempelvis kan en nem bakke som kun har en lille stigning være en kæmpe udfordring, hvis den er smurt ind i mudder. Pludselig er du ikke over den med et par enkelte tramp i pedalerne, nu står du nærmest stille i mudderet og baghjulet på din mountainbike skrider ud hvis du jogger for hårdt så at sige. Nu kræver den "nemme" bakke pludseligt at du kan afmåle dine kræfter meget mere præcist end tidligere. Det er udfordringer som denne der gør mountainbike i vådt fører til en sand fornøjelse. Så selvom du kommer hjem fuldstændigt gennemblødt og der er sand, løvfald og alverdens andre ting fra skovbunden i både tandhjul og kæde, så har det været en vildt fed oplevelse. Uanset hvilket fører som du lufter din MTB i, så er der altid noget nyt at lære.

Hvilken mountainbike skal jeg vælge?


Hvilken mountainbike du vælger kan afhænge af en række forskellige ting. Det helt basale er naturligvis designet og looket, som du bedst kan lide. Men hvis vi tænker på de lidt mere tekniske aspekter, så er det værd at overveje, om du gerne vil bruge din mountainbike i byen, i skoven eller lidt til en blanding af det hele. Vil du eksempelvis gerne have så meget kontrol som muligt over cyklen, mens du ræser rundt i en skov, så kan du med fordel vælge en mountainbike med en lidt mere stelstørrelse. Dette giver mere større mulighed for at styre cyklen, som du ønsker. Er man derimod en lidt mere rutineret type der gerne vil køre lidt hurtigere, og måske nogle gange gerne vil køre hurtigt, så er en større steltype at foretrække.

Hvad koster en mountainbike?


Mountainbikes, eller MTB som mange også kalder det, kommer i mange forskellige prislejer, så det er muligt for alle at komme i gang, hvis man har et ønske om at komme ud og ræse på en mountainbike. Priserne starter for de billigste voksenmodeller typisk fra 3.000 kr. til 4.000 kr., og for de, der har langt større krav og ønsker til deres mountainbike, kan prisen komme betydeligt højere op. Det er ikke usædvanligt med priser fra 25.000 kr. og opefter, og nogle modeller koster endda på den anden side af 100.000 kr. Det er vigtigt at få gjort op med sig selv, hvilket behov man har, og ud fra dette få skemalagt en række kriterier, som udgør kravene til din nye cykel. Derefter får du et bedre overblik over i hvilket prisleje din ideelle mountainbike befinder sig.

Cykler.dk hjælper dig med at vælge en MTB


Du finder alle vores herre mountainbikes på denne side. Både til nybegyndere, de trænede og de helt proffe. For nemmest at kunne navigere rundt på siden, anbefaler vi dig, at benytte filteret i venstre side. Her kan du skræddersy dit behov, og se hvilke cykler der passer til dig. Det er altid en god ide at tage stilling til forgaffel, stel og hjulstørrelse, da dette ofte er de dyreste komponenter at skifte og lave om på en mountainbike. Et godt stel er f.eks. altafgørende for både din sikkerhed, fart og komfort. Husk at gå efter et både let, vedligeholdelsesfrit og stift stel, så du får så meget energi som muligt ned i cyklen. Stellet på en MTB cykel er i reglen enten af aluminium eller af kulfiber (carbon). Sidstnævnte er meget let og stift, men også dyrere end et alu-stel.

Affjedringen er vigtig!


Det samme gøres sig faktisk gældende for forgaflen. En god forgaffel giver dig de samme fordele, så hvis du virkeligt vil få noget ud af din mountainbike så gå efter en luftgaffel. Den kan pumpes efter din egen vægt og behov. Rytteren kan, med andre ord, justere cyklens affjedring, præcis, som han/hun ønsker. En luftgaffel pumpet til dit behov giver dig fornemmelsen af, at flyve hen over alle skovens ujævnheder og forhindringer. Alternativt kan man få en fjedergaffel til de lidt billigere mountainbikes, som ikke kan justeres efter din vægt, men har et godt udgangspunkt til cykelturen.

Full suspension eller hardtail MTB?


På en full suspension MTB, er der også en bagdæmper på, hvorimod er hardtail ikke har affjedring bagtil. Hvilken type MTB skal du så vælge? Det kommer i høj grad an på, hvor man cykler: Full suspension er således mest egnet til offroad-kørsel, mens hardtail ofte vil være at foretrække, hvis du mest bruger din MTB på asfalt, og så måske smutter en tur ud på det lokale trail i din fritid.

Affjedring er derfor en vigtig ting at overveje, før du vælger din nye MTB.

Gear betyder også meget


I vore dage er der gear på praktisk talt alle cykler. Især, når terrænet bliver udfordrende, er det vigtigt, at man kører i et passende gear. en MTB er måske den type cykel, hvor antallet af gear har størst betydning,

Hvor mange gear skal min MTB så have?


Det vigtigste er, at gearområdet er tilstrækkeligt bredt, så du altid kan finde et passende gear at køre i. Hvad du har brug for, afhænger naturligvis af, om du primært/udelukkende bruger din MTB til offroad-kørsel, eller om du hovedsageligt bruger den på asfalt.

Mange af de lidt dyrere cykler har f.eks. en 1x12-speed geargruppe. Fordelen ved en 1x-geargruppe er, at du kun har en enkelt gearvælger at holde styr på. En 2x-speed geargruppe kan selvsagt give flere gear, men det kan kræve en smule tilvænning at skulle betjene 2 gearvælgere.

Hvad du foretrækker, er helt op til dig. Vi hjælper gerne med råd og vejledning.

Gode bremser kan redde liv!


En anden vigtig ting at tage stilling til ved køb af en ny mountainbike er selvfølgeligt bremserne. Og nu hvor de efterhånden er på alle mountainbikes over 5000 kr., så er man som udgangspunkt dækket godt ind. Vi snakker her om de hydrauliske skivebremser. Selve sikkerheden i din cykel. De giver en helt perfekt kontrol over din cykel, og kræver ikke den samme hyppige justering som fælgbremserne gør det. Disse bremser fås ligesom gearne i mange forskellige kvaliteter og serier. Dette er en større videnskab som vi kan komme ind på en anden god gang.

Husk at Cykler.dks kundeservice altid er behjælpelige med sådanne spørgsmål, og står altid klar til at vejlede dig, så du får den rigtige mountainbike og til den rigtige pris.

Om Cykler.dk


Hos os har vi et solidt udvalg af cykler i god kvalitet til fornuftige priser. Vi driver Vestjyllands største cykelbutik og kan derfor garantere god service, og hurtig levering af din nye cykel eller cykeludstyr. Vi har et stort udvalg fra billige kvalitets cykler til de bedste racercykler, reservedele og udstyr og ikke mindst billige kvalitets børnecykler.

Bikes, Bikes, bikes! Sådan lyder Cykler.dks mantra!

Køb din nye mountainbike hos Cykler.dk!


Hvis du skal købe en ny cykel, så tag gerne kontakt til os, så vi kan hjælpe dig med at vælge den rigtige model. Her finder du et altid et kæmpe udvalg af mountainbikes (både carbon og aluminium, herre- og dame mountainbikes), og naturligvis også andre cykeltyper.

Så uanset, om du søger en mtb cykel, en elcykel eller en anden type cykel, så er du kommet til det rette sted! Her er bikes for enhver smag!

Vi kan også hjælpe med at finde det rette udstyr eller tilbehør og rådgiver gerne om størrelser på hjelme, cykler, cykeltøj, osv.

Pedaler, dæk, slanger, tasker, cykellygter og meget andet. Vi har det hele, og står klar til at guide dig.

Vi er din cykelforhandler på nettet!

Kundeservice


Vi har altid uddannet personale, som elsker cykler og cykeltilbehør.

Telefontider: Mandag 9.00 - 17.00 Tirsdag 9.00 - 17.00 Onsdag 9.00 - 17.00 Torsdag 9.00 - 17.00 Fredag 9.00 - 17.00

Kontakt


+45 77 34 08 18Følg os på facebookFølg os på instagram
Cykler.dk holdet, Storegade 27 7620 Lemvig 77340818 info@cykler.dk