Sparta – Et stykke hollandsk cykel-historieHvilken historie gemmer der sig bag navnet Sparta?


Hollænderne elsker at cykle! Faktisk er de, om muligt, endnu mere cykelglade end danskerne. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at landet, der bl.a. er kendt for tulipaner og træsko, også har fostret flere verdenskendte cykel-mærker. Hollands historie som cykel-producerende land går nemlig langt tilbage.

Den virksomhed, der i dag er kendt som cykel-producenten Sparta, blev grundlagt helt tilbage under 1. verdenskrig. Firmaet blev grundlagt under navnet Verbeek & Shakel, og havde til huse i Hoofstraat i den hollandske by Apeldoorn. Grundlæggerne købte, på at tidligt tidspunkt, navnet Sparta.

I starten bestod produktionen hovedsageligt af motorcykler, men siden kom der knallerter og cykler til.  

Det vil føre alt for vidt at opremse hele firmaets mere end 100 år lange historie, så lad os springe frem til det, vi interesserer os mest for, nemlig cykler!

I 1982 havde Sparta produceret sin sidste knallert, og man forsøgte sig derefter med Spartamet, en cykel med 2-takts brændstofdrevet hjælpemotor. Dette køretøj blev umiddelbart en succes, men markedet blev efterhånden overtaget af cykler af den type, vi i dag kender som elcykler. Og det er her, Sparta for alvor gør sig bemærket i dag!  

Europas førende producent af elcyklerHvad er det, der gør, at Spartas elcykler er i topklasse?


Sparta har i dag udviklet sig til Europas største producent af elcykler. Og her hos Cykler.dk forstår vi godt hvorfor. Der er nemlig ikke tvivl om, at kvaliteten af de hollandske elcykler er helt i top. Og hvad design angår, står Sparta heller ikke tilbage for nogen. Innovationer er noget, som folkene hos den hollandske producent prioriterer højt, og som du kan læse nedenfor, findes der en Sparta elcykel til praktisk taget ethvert behov.

Jeg søger en elcykel til hverdagsbrug. Hvad kan Sparta tilbyde?A-serien: Den solide hverdagscykel


Spartas A-serie er tiltænkt dig, der har brug for en enkel og solid cykel til hverdagsbrug, hovedsageligt i byen. Enkelte af disse cykler er med forhjulsmotor, mens andre er med centermotor, og de fleste har batteriet placeret under bagagebæreren. Kørslen foregår så gnidningsløst og støjsvagt, at du næsten glemmer, at det er en elcykel, du kører på. Og alligevel er den ekstra trækkraft, som elmotoren giver dig, ikke til at tage fejl af. Og så skal vi ikke lemme at nævne, at hvis du vælger en elcykel fra Spartas A-serie, får du virkelig meget cykel for pengene. Her er der virkelig tale om topkvalitet, set i forhold til prisen.

Hvad vælger jeg, hvis jeg vil have en elektrisk citybike?C-serien: Elektriske citybikes til lidt af hvert


Citybikes er populære, ikke mindst fordi de kan lidt af hvert. Du kan, som betegnelsen citybikes siger, bruge dem i byen, men de kan også klare nogle ture på landevejen, i raskt tempo. Hos Sparta i Apeldoorn har man naturligvis for længst luret tendensen, og har formået at udvikle en serie af eksklusive el-citybikes. Disse cykler er udført i et helstøbt, simplistisk design, og batteriet er integreret i stellet.    

Jeg elsker at køre hurtigt. Hvilken Sparta elcykel bør jeg overveje at købe?


D-serien: Hurtige elcykler til pendling og landevej


Her finder du en serie af stærke og hurtige cykler til dig, der cykler meget, enten som pendler eller fordi du bare elsker at køre stærkt. Det er i D-serien, at du finder de super hurtige speed pedelecs, hvor motoren går helt op til 45 km/t.

Fælles for alle Sparta elcykler er, at de er bygget af komponenter af højeste kvalitet. Motorer og batterier kommer (ikke overraskende) fra hollandske Bosch. Og hydrauliske skivebremser fra Tektro er standard. Batterier fås i forskellige størrelser, alt efter dit behov og dit budget. Visse modeller i D-serien kan endda fås med Dual Battery-teknologi, for øget rækkevidde.

Hvorfor skal jeg købe en Sparta elcykel hos Cykler.dk?


Hos Cykler.dk er vi alle dedikerede cyklister. Samtidig sætter vi god kundeservice i højsædet. Vi er ikke tilfredse, før kunden er tilfreds!

Når du køber en ny cykel hos os, sender vi den til dig, fragtfrit, og i fuldt samlet tilstand.
Kontakt os på mail: info@cykler.dk, pr. tlf.: 77340818, eller kom ind og besøg os i vores fysiske butik i Lemvig.

Hos Cykler.dk er vi stolte af at være din forhandler af de fantastiske elcykler fra Sparta!