ZIPP Wheel 303 S
Fås i 2 farver

Hvorfor kan det være en god idé at opgradere sin cykels hjulsæt?


Det er der flere grunde til: For det første er hjulene et af de vigtigste steder, hvor du kan spare vægt på din cykel. Det skyldes, ganske enkelt, at hjulene er i bevægelse, når du kører. En ændring på hjulenes vægt vil derfor have større effekt, end hvis du f.eks. ændrede på vægten af stellet.

Noget andet, og nok så vigtigt, er aerodynamikken. Her er det vigtigt at tage hjulenes profil i betragtning. I reglen kan du vælge mellem 3 forskellige profiler: Høj, lav og medium.

En høj profil er den mest anvendte her i landet. Det skyldes bl.a. at en høj profil passer bedste til det forholdsvist flade danske terræn. En høj profil (som typisk er fra 40 mm og opefter) er en smule tungere end de højere profiler, men i et terræn som det danske vil dette mere end rigeligt opvejes af den forbedrede aerodynamik.

Den lave profil ser man typisk på standardhjul til både racercykler, mountainbikes og citybikes. Hjul som disse måler almindeligvis 25 mm eller mindre, og er kendetegnet ved at være en smule lettere end de højere profiler.

Mediumprofilen er mindre udbredt end de to andre, men den kan være et godt vag for dig, der gerne vil finde et effektivt kompromis mellem lave vægt og god aerodynamik. Medium profilen vil typisk måle mellem 25 og 40 mm, og er velegnet til bakket terræn/decideret bjergkørsel.    

Aluminium eller carbon?


I dag er de fleste cykelhjul lavet af enten aluminium eller carbon (kulfiber). Begge materialer er ganske solide, men ofte vil carbon være et foretrække, idet det er lettere og stivere end aluminium.

Som du ser, er langt de fleste af de cykelhjul, Cykler.dk tilbyder sine kunder, tubeless ready (dvs. forberedt for montering af slangeløse dæk). Du kan således selv vælge, om du vil køre med eller uden slange. Vores store udvalg af dæk og slænger finder du her

Hvorfor købe cykelhjul hos Cykler.dk?


Hos Cykler.dk bestræber vi os på at yde Danmarks bedste kundeservice. Vi har et stort, 5-stjernet værksted, med dygtige og veluddannede cykelteknikere. Og desuden er vi alle dedikerede cykelatleter.  

Har du spørgsmål, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte os på info@cykler.dk, på tlf.: 77340818, eller ved at lægge vejen forbi vores fysiske butik i Lemvig.

På alle ordrer til 299 kr. eller derover giver vi fri fragt. I praksis vil det sige, at alle cykelhjul forsendes fragtfrit!