Cykellåse - Pas godt på din cykel!

Hvad skal jeg tænke over, når jeg skal vælge en ny lås til min cykel?


Vi anbefaler, at du starter med at overveje, hvilken type lås, du egentlig har brug for: Hvis du har en almindelig hverdagscykel i den billige ende af skalaen, kan du nøjes med en klassisk, forsikringsgodkendt ringlås. Hvis du synes, kan du supplere med en foldelås.

Hvis du derimod har en dyrere cykel, skal du op i de tungere klasser, hvad låse angår. Her er det en virkelig solid kædelås, du skal have fat i.

Når du bruger en folde- eller kædelås til at låse din cykel fast til en genstand, er det en god idé at tænke over, hvad det er, du låser din cykel fast til. Det skal helst være en solid genstand, såsom et vejskilt, en lygtepæl eller et større træ. Mange moderne cykelstativer er ikke så solide, som de ser ud. I virkeligheden er de ofte sat sammen af tynde, hule metalrør, som er nemme at klippe over med en boltsaks. Og hvis det nemmeste er at klippe cykelstativet i stykker, og tage din cykel med, så gør tyven sandsynligvis det. Senere kan han så, i fred og ro, bryde låsen op.

Vælger du derimod at lænke din cykel fast til et vejskilt eller en lygtepæl, så kommer tyven for alvor på arbejde.

Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige typer af cykellåse


Foldelåse er lette, og fylder ikke meget. De er nemme at have med alle vegne. De bedste af foldelåsene yder ganske god beskyttelse mod boltsakse og lignende værktøjer, fordi det er svært for boltsaksens kæber at få fat omkring foldelåsens brede led. Dog vil en foldelås aldrig være helt så solid som en tyk kæde.

Den svære foldelås´ største force er selvfølgelig, at den er den stærkeste dreng i klassen! Når vi taler om de virkelig solide ABUS-kæder, så får tyven en seriøst dårlig dag! Ofte er godkendte kædelåse også testet mod angreb med isspray. Tyven kan stort set ikke stille noget op, medmindre, at han ligefrem har en vinkelsliber eller lignende til rådighed.
Ulempen ved kædelåse er naturligvis, at de fylder og vejer. Stål er nu engang tungt!

Hvorfor er det vigtigt, at en lås er forsikringsgodkendt?


Det er for din egen skyld, at du bør vælge en forsikringsgodkendt lås. Med en godkendt lås er du langt bedre stillet, i forhold til at kunne få erstatning, hvis det alligevel skulle lykkes én eller anden uærlig person at snuppe din cykel.

Hvad kædelåse angår, er det kun låse med integreret låsecylinder, der kan forsikringsgodkendes. Kædelåse med hængelås vil ikke kunne godkendes.

Enkelte af de kæde- og foldelåse, som du finder her på Cykler.dk, er ikke forsikringsgodkendte. Hvis du vælger én af disse låse, må vi kraftigt anbefale, at du også har en godkendt, fastmonteret lås på din cykel.

En cykellås kræver ikke megen vedligeholdelse. Dog kan det være en god idé at smøre cylinderen med låseolie nogle gange årligt, så der ikke er noget, der ruster fast. Dette gælder selvsagt især, hvis din cykel står udendørs i al slags vejr.

Hvorfor er det godt at købe cykellås hos Cykler.dk?


Hos Cykler.dk elsker vi glade kunder lige så højt, som vi elsker cykling. Men cykeltyve har vi, sandt at sige, meget lidt til overs for! Derfor er vi stolte af at kunne tilbyde vore kunder et stort udvalg af gode cykellåse fra tyske ABUS.

Hos os er kvalitet og kundeservice i højsædet.

Husk også, at vi giver fri fragt på alle ordrer over 299 kr.

Ring på tlf. 77340818, send os en mail på info@cykler.dk, eller læg vejen forbi vores fysiske butik i den smukke vestjyske by Lemvig!