Fordele ved en el-mountainbike


Fordelene ved at vælge en el-mountainbike er mange: Ikke mindst kan du vælge at cykle til og fra mountainbike-sporet, fremfor at tage turen i bil. På en el-mountainbike behøver du nemlig ikke bruge alle dine kræfter, inden du er nået frem til mountainbike-ruten. Når du dropper bilturen, til fordel for elcyklen, mindsker du også din co2-udledning, til gavn for klimaet, samtidig med, at du sparer penge til benzin!

Man behøver bestemt ikke føle sig som en snyder, fordi man får lidt ekstra hjælp fra el-motoren. Tvært imod kan en god el-mountainbike være med til at gøre mountainbike-sporten tilgængelig for bl.a. seniorer og andre, som ellers måske ikke ville have fysik til at køre på mountainbike. Det er op til dig, i hvor høj grad, du ønsker hjælp fra motoren. På en el-mountainbike har du de samme features som på en traditionel mountainbike. Og hvis du er en virkelig hardcore mountainbike-rytter, kan du vælge at slå motoren helt fra, når stigninger skal forceres. De fleste el-mountainbikes er udstyret med en kraftig centermotor, der giver et meget `direkte´ tråd, der minder om det, du kender fra en almindelig cykel. På trods af vægten fra batteri og motor er den gode el-mountainbike karakteriseret ved et let design. Endvidere er batteri og motor placeret inde i cyklens stålrør, så cyklen afbalanceres bedst muligt.

Hardtail eller full suspension?


Ganske som almindelige mountainbikes findes el-mountainbikes både med hardtail- og full suspension-affjedring. Hardtail betyder, at det bagerste af cyklens stel er stift. Her er der altså ingen affjedring bagtil. Dette kan være at foretrække, hvis du hovedsageligt skal bruge din mountainbike på landeveje og grusstier. Hvis du derimod ønsker at cykle i skoven og /eller i kuperet terræn, kan du med fordel vælge full suspension, hvor cyklen er affjedret både for- og bagtil. Ligesom traditionelle mountainbikes er el-mountainbikes primært designet til kørsel på mountainbike-spor og grusstier. Du kan imidlertid sagtens bruge din el-mountainbike på asfalt, f.eks. til de daglige pendlerture til og fra job eller studie. På den måde kommer du frem til dit bestemmelsessted, uden at få for megen sved på panden, og samtidig kan du tilbagelægge længere afstande i hurtigt tempo. Dog er det vigtigt, at du vælger en el-mountainbike, der passer til dine behov, også fordi en el-mountainbike unægteligt er dyrere end en almindelig mountainbike.

En verden af køreglæde


Ligesom så meget andet kan det at køre på el-mountainbike kræve en smule tilvænning. Men når du først er blevet dus med din nye cykel, vil en helt ny verden af spændende køreegenskaber åbne sig for dig. Når du træder i pedalerne, hjælper den kraftige motor dig op på en hastighed af 25 km/t. Du får således kun den fulde effekt af motoren, når du selv træder i pedalerne. Motoren giver dig et ekstra boost, så du får mere overskud til at nyde turen, samtidig med, at du fokuserer på det køretekniske.

Cykler.dk er klar med råd og vejledning


Mennesker er selvsagt forskellige, og hvilken mountainbike, du skal vælge, afhænger i høj grad af dine behov. Ofte ligger der mange overvejelser forud for købet af en el-mountainbike. Men uanset hvilke spørgsmål, du måtte have, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vort personale lever og ånder for cykler, og er altid klar med råd og vejledning. Vores fornemste opgave er at hjælpe dig med at finde din drømme-cykel!