Hvorfor vælge en elektrisk mountainbike?


Mange vil sikkert spørge: Er det ikke udtryk for dovenskab, hvis man vælger at købe en mountainbike, som er forsynet med en elmotor? Til det kan vi svare et rungende NEJ! Du får stadig masser af motion på en e-MTB, idet motoren kun hjælper til, når du selv træder i pedalerne. Endvidere er de fleste moderne e-MTB´er udstyret med en stærk centermotor, som giver dig en meget naturtro cykeloplevelse, der minder meget om den, du får på en almindelig MTB.

Elmotoren giver blot et lille ekstra boost, når stigningerne bliver skrappe. Noget andet er, at elektriske mountainbikes kan være med til at gøre MTB-sporten tilgængelig for eksempelvis seniorer og andre, som måske ellers ikke ville have fysik til at køre MTB.

Bliver motor og batteri ikke nemt beskadiget, når man kører offroad?


Naturligvis kan man aldrig helt udelukke, at der kan ske hændelige uheld, når man kører i ujævnt terræn. Men generelt er motor batterier mv. godt beskyttet, idet disse komponenter er integreret i cyklen stel. På langt de fleste cykler kan batteriet let afmonteres, og f.eks. oplades indendørs. Dette er en fordel, fordi opladning sker bedst og hurtigst ved stuetemperatur.

Er en elektrisk mountainbike også anvendelig til hverdagscykling?


Ja, bestemt! I et land som Danmark vil de fleste af os cykle på asfalt det meste af tiden. Og en god MTB (uanset, om den er elektrisk eller ej) er en solid og hurtig cykel, der kan holde til lange, daglige pendlerture.

Hvis du vælger en elektrisk MTB, får du et ekstra boost, når bakkerne er stejle, og du kommer frem til din skole eller arbejdsplads eller skole, uden at være drivvåd sf sved.

Skal jeg vælge hardtail eller full suspension?


Om du vælger en hardtail (hvor der kun er affjedring fortil) eller en full suspension (affjedring både for- og bagtil) er naturligvis en smagssag. Og anbefaler vi generelt, at du vælger hardtail, hvis du hovedsageligt kører på asfalt, og måske af og til på grusstier.

Hvis du derimod ofte kører i skoven/på deciderede MTB-spor, vil en full suspension MTB ofte være at foretrække.  

Hvilke mærker af elektriske MTB´er findes der?


Der er tale om præcis de samme mærker, som når vi snakker om almindelige `manuelle´ MTB´er. Hos Cykler.dk har vi de gængse større mærker: CUBE, TREK og Specialized. Hvis du har brug for hjælpe til at beslutte dig for, hvad du skal vælge, så tøv ikke med at kontakte os!

Hvorfor er Cykler.dk et godt sted at købe elektrisk mountainbike?
Vi er Vestjyllands største fysiske cykelbutik, og samtlige vore ansatte er passionerede cykelatleter. For os betyder god kundeservice alt.

Ligegyldigt om du køber en almindelig cykel eller en elcykel, sørger vort 5-stjernede værksted for at samle cyklen, hvorefter den sendes til dig, kvit og frit.

Send os en mail på info@cykler.dk, ring på tlf. 77340818, eller kig ind i vores fysiske butik i Lemvig. Vi er altid friske på en cykel-snak!

Husk i øvrigt også en god cykelhjelm. Det er `hul i hovedet´ at cykle uden!