Specialized Levo Comp Alloy gen 3 - 2022
Før DKK 54.999,00
Fås i 4 farver
Specialized Levo Alloy gen 3 - 2022
Før DKK 43.999,00
Fås i 3 farver
Specialized Turbo Kenevo SL Comp - 2022
Før DKK 61.999,00
Fås i 2 farver
Specialized Turbo Kenevo SL Expert - 2022
Før DKK 78.999,00
Fås i 2 farver
Trek Fuel EXe 9.7
Fås i 5 farver
Trek Fuel EXe 9.5
Fås i 2 farver
Cube Reaction Hybrid Race 625
Før DKK 29.999,00
Fås i 3 farver
Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Før DKK 39.999,00
Fås i 3 farver
Marlin+ 8
Fås i 2 farver
Marlin+ 6
Fås i 2 farver

Hvorfor vælge en elektrisk mountainbike?


Mange vil sikkert spørge: Er det ikke udtryk for dovenskab, hvis man vælger at købe en mountainbike, som er forsynet med en elmotor?

Til det kan vi svare et rungende NEJ! Det er bestemt ikke kun dovne mennesker, der kører på elcykler. Du får stadig masser af motion på en e-MTB, idet motoren kun hjælper til, når du selv træder i pedalerne.

Endvidere er de fleste moderne e-MTB´er udstyret med en stærk centermotor, som giver dig en meget naturtro cykeloplevelse, der minder meget om den, du får på en almindelig MTB.

Elmotoren giver blot et lille ekstra boost, når stigningerne bliver skrappe. Noget andet er, at elektriske mountainbikes kan være med til at gøre MTB-sporten tilgængelig for eksempelvis seniorer og andre, som måske ellers ikke ville have fysik til at køre MTB.

Bliver motor og batteri ikke nemt beskadiget, når man kører offroad?


Naturligvis kan man aldrig helt udelukke, at der kan ske hændelige uheld, når man kører i ujævnt terræn. Men generelt er motor batterier mv. godt beskyttet, idet disse komponenter er integreret i cyklen stel. På langt de fleste cykler kan batteriet let afmonteres, og f.eks. oplades indendørs. Dette er en fordel, fordi opladning sker bedst og hurtigst ved stuetemperatur.

Er en elektrisk mountainbike også anvendelig til hverdagscykling?
Ja, bestemt! I et land som Danmark vil de fleste af os cykle på asfalt det meste af tiden. Og en god MTB (uanset, om den er elektrisk eller ej) er en solid og hurtig cykel, der kan holde til lange, daglige pendlerture.

Hvis du vælger en elektrisk MTB, får du et ekstra boost, når bakkerne er stejle, og du kommer frem til din skole eller arbejdsplads eller skole, uden at være drivvåd sf sved. Du vil hurtigt opleve den positive forskel, som den ekstra hjælp fra motoren gør.

Ser en mountainbike elcykel ikke tung og klodset ud?


Nej, bestemt ikke. Faktisk har en moderne el mountainbike mange af de samme features, som man finder på en MTB uden motor. Men når du kommer ud i skoven, eller på en af landets mange grusstier, skal du nok mærke forskellen.

På en moderne el mtb er motoren i reglens indbygget i cyklens krank, imens batteriet er integreret i skrårøret. Hvis du vælger en mountainbike elcykel får du derfor en mountainbike, der ligner en ganske almindelig én af slagsen. Dog vil skrårøret være en smule bredere, fordi der jo skal være plads til batteriet.

Skal jeg vælge hardtail eller full suspension?


Affjedring betyder meget, både på almindelige mountainbikes og på en el mtb.

Om du vælger en hardtail (hvor der kun er affjedring på forgaflen) eller en full suspension (affjedring både for- og bagtil) er naturligvis en smagssag.

Og her anbefaler vi generelt, at du vælger hardtail, hvis du hovedsageligt kører på asfalt, og måske af og til på grusstier.

Hvis du derimod ofte kører i skoven/på deciderede MTB-spor, vil en full suspension MTB ofte være at foretrække, idet den giver dig den bedst mulige oplevelse, når terrænet bliver barskt.  

Hvilke mærker af elektriske MTB´er findes der?


Der er tale om præcis de samme mærker, som når vi snakker om almindelige `manuelle´ MTB´er. Hos Cykler.dk har vi de gængse større mærker: CUBE, TREK og Specialized.

Hvis du har brug for hjælpe til at beslutte dig for, hvad du skal vælge, så tøv ikke med at kontakte os!


Hvorfor skal jeg handle hos Cykler.dk?


Hvorfor er Cykler.dk et godt sted at købe elektrisk mountainbike? Vi er Vestjyllands største fysiske cykelbutik, og samtlige vore ansatte er passionerede cykelatleter. For os betyder god kundeservice alt.

Og så skal vi jo heller ikke glemme, at Cykler.dk er blandt Danmarks førende webshops, når det gælder el mountainbikes (og alle andre typer af cykler, for den sags skyld).

Ligegyldigt om du køber en almindelig cykel eller en mountainbike elcykel, sørger vort 5-stjernede værksted for at samle cyklen, hvorefter den sendes til dig, kvit og frit.

Send os en mail på info@cykler.dk, ring på tlf. 77340818, eller kig ind i vores fysiske butik i Lemvig. Vi er altid friske på en cykel-snak!

Husk i øvrigt også en god cykelhjelm. Det er `hul i hovedet´ at cykle uden!

Lidt om motorer og batterier


Også hvad motorer angår, er der sket en betydelig udvikling, siden den første mountainbike elcykel så dagens lys.

De fleste el mountainbikes er i dag udstyret med en centermotor, som, ganske diskret, er indbygget i cyklens krank.

Denne motortype giver en meget naturtro fornemmelse, der i høj grad ligner den, man oplever på en almindelig mountainbike.

Det er noget ganske andet end de forhjulsmotorer, man typisk fandt på nogle af de tidligste elcykler til hverdagsbrug.

På en almindelig elcykel må motoren kun være aktiv, når du træder i pedalerne. Og når du når op på 25 km/t, skal motoren slå fra. Du kan naturligvis sagtens køre hurtigere, men så får du bare ikke den ekstra hjælp fra motoren.

Bosch - En gigant, når det gælder batterier og motorer


Virkelig mange el-mountainbikes er udstyret med el motor og/eller batter fra den tyske elektronik-gigant Bosch. Du kender sikkert navet fra eksempelvis elværktøj eller hårde hvidevarer.

Bosch producerer motorer til mange af cykelverdenens giganter, såsom Trek og Cube.

Også, når det handler om batterier, står Bosch stærkt på markedet, idet deres PowerTube Batterier bruges på en meget stor procentdel af de elektrisk mountainbikes, der i dag kører rundt på veje, skovstier og MTB-spor.

Det integrerede batteri ligger inde i cyklens skrårør, hvor det er beskyttet mod snavs og skader.

Specialized bruger egne motorer og batterier


Der findes dog producenter, som anvender deres egne motorer og batterier. Det gælder f.eks. hvis du vælger en cykel fra amerikanske Specialized.

Opladning sker bedst indendørs


Batteriet til din mountainbike elcykel kan let afmonteres, så du kan tage det med ind, når det skal oplades.

Opladning indendørs er en fordel, fordi opladningen sker bedst og hurtigst ved stuetemperatur.

Hvor stor batteri-kapacitet har jeg brug for?


Det kommer først og fremmest an på, hvor langt, du ønsker at kunne køre på en enkelt opladning.

Hvis du hovedsageligt bruger din mountainbike på asfalt, og til kortere distancer, vil 500 Wh i reglen være fuldt ud tilstrækkeligt.

Skal du derimod tage nogle lange etaper i skoven, hvor der er stejle stigninger og udfordrende tekniske trails, så har du brug for et større batteri.

Derfor leveres mange moderne cykler også med et batteri på 635 Wh.

Hvis det ikke er nok, skal du på op 750 Wh. Og hvis du praktisk talt kun lever og ånder for at køre på el mtb, så kan du undersøge muligheden for at tilkøbe en range extender. Så er du klar til de helt lange distancer.

Hvis du kører i forskellige terræner, vil det naturligvis påvirke batteriets kapacitet.

Kulde mindsker batteri-kapaciteten


Den fulde effekt af batteriet på elcyklen får du ved en temperatur på omkring 20 grader.

På en kold vinterdag kan du ikke køre så langt, som du kan, når sommersolen stråler. Når temperaturen falder, formindskes kapaciteten af batteriet på din cykel. Ved -10 grader kan du måske kun køre halvt så langt, som du kan ved +20 grader.

Cykler.dk har nye batterier til skarpe priser


Med den rette vedligeholdelse holder dit batteri længere. Men selv med den bedste pleje vil batteriets kapacitet aftage over tid. Når batteriet har været opladet x antal gange, kan det ske, at batteriets celler `falder sammen´, og så bør batteriet kasseres.

Vi fraråder, at man forsøger at få repareret dit batteri. Aflevér det hos din cykelhandler, som vil sørge for, at det bliver håndteret korrekt. Et batteri er nemlig at betragte som miljøfarligt affald.

Men frygt ikke. På cykler.dk finder du masser af batterier, til skarpe priser.

Drejningsmoment er vigtigt


Det er af stor betydning, hvor stort et drejningsmoment, din mountainbike elcykel har.

Hvis du hovedsageligt bruger din mountainbike som transportmiddel i hverdagen, kan du nøjes med et moment på 50-60 Nm (Newton-meter). Men skal du ud i virkelig udfordrende terræn, for slet ikke at tale om rigtige bjerge, så skal du op på et moment omkring de 70-90 Nm.

Nogle elektriske mountainbikes har (næsten) moment som en mikro-bil


Et moment på 90 Nm svarer faktisk nogenlunde til, hvad visse mikro-biler er i stand til at yde. Så her er der virkelig kræfter for alle pengene, når du skal ud at rulle på de brede dæk.

Køb ny cykel hos Cykler.dk


Hos Cykler.dk har vi cykler af enhver slags: Elcykler. mountainbikes, citybikes, racere, cykler i carbon, cykler i aluminium, cykler med enhver hjulstørrelse. Vi har det hele. Og alle cyklerne er af meget høj kvalitet.
Vi lever og ånder for cykling.