Størrelsesguide

For at du kan opnå maksimal komfort, og få den gode cykel-oplevelse, du fortjener, er det af afgørende betydning, at du vælger en cykel, der passer til dig. Når du køber en cykel hos Cykler.dk, ønsker vi naturligvis, at du bliver glad for at bruge den. Vi har derfor lavet en størrelsesguide, der hjælper dig med at finde den størrelse cykel, der passer dig bedst. Se vores størrelsesguides til hhv. børn og voksne nedenfor.

Børneguide

Børn vokser som bekendt i ryk. Derfor er det vigtigt, at man vælger en cykel, som barnet kan vokse på. Det har vi taget højde for i vores børneguide. Du kan evt. skrive barnets højde og skridtlængde i kommentarfeltet. Så sørger vi for, at cyklen passer perfekt, når du modtager den.
Børn - MTB
Alder Hjulstørrelse
2-4 år 12”
3-5 år 16” / 18”
6-7 år 20”
7-9 år 24”
10 år og opefter Se junior MTB

Børn - Citybike
Alder Hjulstørrelse
2-4 år 12”
3-5 år 16” / 18”
6-7 år 20”
7-9 år 24”
10 år og opefter 26”

Junior - MTB
(voksen MTB)
Højde Stelstørrelse
135-145 cm Str. 14/XS
145-155 cm Str. 16/S
155-165 cm Str. 17/M
Over 165 cm Str. 19/L

Voksenguide

Som voksen bør du vælge en cykel i en størrelse, der passer 100 % til dig. På den måde har du de bedste forudsætninger får at opnå den optimale cykel-oplevelse. Vores voksenguide sætter dig i stand til at regne ud, hvilken størrelse, der vil passe dig bedst. Du kan evt. skrive din højde og skridtlængde i kommentarfeltet. Så sørger vi for, at cyklen passer perfekt, når du modtager den.
Hverdagscykler
Højde Stelstørrelse
155-165 cm S/47-49 cm
160-170 cm S/M/50-53 cm
170-180 cm M/54-56 cm
178-188 cm L/57-59 cm
188-195 cm XL/60-62 cm
Over 195 cm XXL/62-64 cm

MTB
Højde Stelstørrelse
150-160 cm XS/13,5”/14”
160-170 cm S/15”/16”
167-177 cm M/17”
178-190 cm L/19”
188-195 cm XL/21”
Over 195 cm XXL/23”

Racer
Højde Stelstørrelse
145-155 cm 48 cm
150-160 cm 50 cm
160-170 cm 52 cm
170-180 cm 54 cm
175-185 cm 56 cm
180-190 cm 58 cm
185-195 cm 60 cm
Over 195 cm 62 cm

Artikel til størrelsesguide

Se vores store udvalg af cykler her!

> Din nye damecykel vælger du her
> Køb din næste Herrecykel til landets bedste priser
> Tilbud på Mountainbikes - Gør et godt køb her
> Udvalg af Racercykler - Spar flere tusinde kroner

Hvilken størrelse cykel?

Når først du har forelsket dig i en cykel, kan det være svært at vente, inden du skal overtage cykelstierne på din nye hverdagscykel, skoven på din nye mountainbike eller landevejene på din nye, hurtige racercykel. Inden du kan føre disse drømme ud i livet, skal du dog finde den rette cykelstørrelse, og hvis ikke du har mulighed for at prøve cyklen, kan det virke uoverskueligt at finde rundt i junglen med stelstørrelser, hjulstørrelser og tomme-mål. Derfor står vi på Cykler.dk til rådighed, når du skal finde den rette størrelse til din nye cykel.


Du behøver nemlig ikke at besøge en fysisk cykelhandler, hvis du er i tvivl om, hvilken stelstørrelse du skal vælge, når du skal have en ny cykel.


Det kan være svært at finde rundt i de forskellige cykelstørrelser, da der er forskellige mål for henholdsvis racercykler, mountainbikes og herre- og damecykler til hverdagsbrug. Racercyklers stelstørrelse måles i centimeter, mountainbikes stelstørrelse måles i tommer, mens hverdagscyklers stelstørrelse måles i centimeter, men andre størrelser end racercyklerne. Men frygt ej, hvis du tager et par mål på dig selv og følger Cykler.dks størrelsesguide, kan du med største lethed finde den rette stelstørrelse.


Den nemmeste måde at finde ud af, hvilken cykelstørrelse du skal have, er at måle hvor høj du er, og derefter aflæse i vores størrelsesguide, hvilken størrelse du skal vælge, inden du bestiller den mountainbike, racercykel eller hverdagscykel, du har forelsket dig i. Nogle højder kan dog overlappe flere forskellige størrelser, så derfor kan det i nogle tilfælde være mere præcist, hvis du måler din skridtlængde, da man dermed kan regne sig frem til den helt præcise stelstørrelse, der passer til din kropsbygning.


For at komme i gang med at regne ud, hvilken stelstørrelse der passer dig bedst, skal du starte med at måle din skridtlængde. Og hvad betyder det så, tænker du måske. Det betyder, helt basalt, at du skal måle, hvor lange skridt du tager. Det gør du ved at måle helt oppe fra lysken og ned til jorden med strakt ben. Nu har du din skridtlængde, som via en udregning kan omdannes til den rigtige stelstørrelse i centimeter. Din skridtlængde i centimeter ganges 0,66 og resultatet er den stelstørrelse, der passer dig bedst.


Har du spørgsmål til udregningen, ligger du lige mellem to størrelser, eller vil du simpelthen bare lige sikre dig, at du vælger den rigtige størrelse, er du altid mere end velkommen til at ringe efter vores ekspertise på 77 34 08 18 eller sende os en mail på info@cykler.dk


Der kan dog også være flere faktorer, der spiller ind på valget af cykelstørrelse, hvis det for eksempel er en mountainbike eller racercykel, som du har forelsket dig i.

Cykelstel størrelser

Har du endelig fundet den racercykel, som du skal drøne de danske landeveje tynde på, så er det vigtigt, at du finder den cykelstel størrelse, der passer lige præcis dig. Det betyder, at du skal være klar over, hvilken kørestil du gerne vil have. Det kan for eksempel være, at du ligger lige i grænselandet mellem stelstørrelserne 54 cm og 56 cm, så er det vigtigt, at du har bestemt dig for, om du vil have en mere liggende eller en mere oprejst kørestilling. Vil du have den mere liggende kørestilling, skal du vælge den større størrelse, mens du omvendt skal vælge den mindre størrelse, hvis du finder det behageligt at være mere oprejst i kørestillingen på en racercykel. Det gælder uanset, om det er en racercykel til damer eller herrer, som du har kig på. Hvis du har planer om de lange ture på racercyklen, hvor du kører i flere timer, er det utroligt vigtigt, at du finder en stelstørrelse, hvor du sidder behageligt.


Det samme gælder sig for mountainbikes. Her er kørestilen også afgørende for, hvilken størrelse der er bedst til lige præcis dit behov. Ønsker du fuld kontrol over cyklen, og er du måske ikke så øvet i at kaste cyklen rundt mellem træerne i skoven, så kan du med fordel vælge den mindre stelstørrelse. Det gør cyklen lettere at manøvrere, og dermed får du mere kontrol over din mountainbike i teksten. Er du en mere erfaren mountainbike-rytter, der leder efter en mere racer-orienteret kørestil, hvor du gerne vil ligge lidt ned, kan du med fordel vælge den større stelstørrelse. Det samme gælder, hvis det er et barn, der skal benytte mountainbiken, så kan det være en fordel at vælge den større størrelse, da der dermed er mulighed for at vokse med cyklen.


Det var lidt om, hvordan du på egen hånd kan finde ud af, hvilken stelstørrelse du skal vælge, når du endelig har fundet den mountainbike, racercykel, hverdagscykel eller børnecykel, som du har ledt efter.


Trænger der sig spørgsmål på, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte os på Cykler.dk på tlf. 77 34 08 18 eller på mail info@cykler.dk

Er du i tvivl?

Trænger der sig spørgsmål på, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte os på Cykler.dk, på tlf. 77 34 08 18 eller på mail info@cykler.dk