Bremseklodser - V-bremse
Før DKK 59,00

Hvilke typer af bremser finder man typisk på forskellige typer af cykler?


Lad os starte med det mest basale: På en traditionel hverdagscykel finder man typisk fodbremse på baghjulet og fælgbremse foran. Dette system er enkelt, og kræver minimal vedligeholdelse, men til gengæld er bremsekraften ikke optimal, når føret er vådt/glat.

I de senere år er man begyndt med skivebremser på stadig flere cykler. Det skyldes ikke mindst, at skivebremser bibeholder en glimrende bremsekraft, selv når føret viser sig fra sin mest drilske side.

Der findes både mekaniske og hydrauliske skivebremser. De mekaniske af slagsen finder man typisk på lidt billigere cykler.

Fordelene ved mekaniske skivebremser er følgende: Systemet er meget enkelt: Når du trykker på bremsehåndtaget, aktiveres en vire, som påvirker en bremseklods, der så trykker på bremseskiven.  Her kræves ikke megen vedligeholdelse. Hvis der bliver vrøvl med kablet, kan dette udskiftes, nemt, hurtigt og billigt.

Ulempen ved mekaniske skivebremser er primært følgende: Det er kun én bremseklods, der påvirker af kablet. Trykket på bremsekiven kommer derfor kun fra én side. Det giver mindre solid bremsekraft end ved hydrauliske skivebremser.

De hydrauliske bremseskiver virker på følgende måde: Når du trykker på bremsehåndtaget, øges væsketrykket i systemet. Dette påvirker to bremseklodser. Trykket på skiven kommer således fra to sider, hvilket giver optimal bremsekraft.

Ulempen ved hydrauliske skivebremser er primært den, at et hydraulisk system kræver en smule mere vedligeholdelse.
Det kan blive nødvendigt at udlufte systemet og/eller påfylde ny bremsevæske. Til det formål bruges et bleeding kit.
Endelig skal vi nævne, at der findes enkelt cykler, som har hydrauliske fælgbremser. Det gælder bl.a. visse elcykler fra den hæderkronede hollandske producent Sparta.

Hvorfor er Cykler.dk Danmarks bedste sted at handle cykler, tilbehør og reservedele?


Hos Cykler.dk er enestående kundeservice vores højeste målsætning. Vi har et 5-stjernet værksted, med højt kvalificerede cykelteknikere, og vi er alle passionerede cykel-atleter.

Kontakt os på info@cykler.dk, på tlf.: 77340818, eller besøg os i Vestjyllands største cykelbutik i Lemvig.

På all ordrer til 299 kr. eller derover giver vi gratis fragt!