Zipp – Hjul af helt fantastisk kvalitet


Zipp hjulsæt er både stærke og lette, takket være en meget let carbon-konstruktion, og et nyt, banebrydende design.

Men hvad er det egentlig, der forhindrer dig i at køre så hurtigt, som du gerne vil? Og hvad har Zipp gjort for at overvinde disse udfordringer?

Det kigger vi nærmere på nedenfor.

Hvad er TSE, og hvordan virke det


TSE står for Total System Efficiency. Denne teknologi bygger på det enkle princip, at effektivitet er lig med fart.

Undersøgelser har påvist, at du rent faktisk sparer adskillige watt ved at køre på hjul med TSE-teknologi, i forhold til andre hjul.

Ved at kombinere et nyt, revolutionerende fælg-laminat og en bredere fælgprofil skabes der en mere jævn overgang mellem fælg og dæk, så man lettere overvinder de fire faktorer, som modvirker fart, nemlig vindmodstand, rullemodstand, tyngdekraft og effekttab pga. vibrationer.

Lad os se lidt nærmere på disse faktorer:

Vindmodstand


Cykelhjul skal være aerodynamiske, så de kan skære sig igennem selv den hårdeste modvind. Men samtidig skal de yde en god stabilitet i sidevind. Du vinder jo ikke nogen cykelløb, hvis du blæser i grøften.

Dette problem har Zipp løst på følgende måde: I dag er stort set alle landevejscykler udstyret med skivebremser. I forhold til traditionelle fælgbremser giver skivebremser naturligvis bedre bremsekraft.

Men hvad de færreste sikkert tænker over er, at der også er aerodynamiske fordele ved at køre med skivebremser: Fordi der ikke er nogen fælgbremse-calipere, bliver det muligt at lave en bredere fælgprofil, hvor overgangen mellem dæk og fælg (krogløse fælge) bliver mere jævn, med forbedret aerodynamik til følge.

Så er der tyngdekraften


Tyngdekraften kommer vi ikke uden om. Heldigvis, for så ville vi hverken kunne cykle eller ret meget andet.

Men samtidig er det også tyngdekraften, der modvirker, at vi kan køre så hurtigt, som vi måske gerne ville. Størst er påvirkningen fra tyngdekraften, når man kører ned ad stejle bakker.

Altså må vi gøre cyklens totalvægt mindre. Og her har Zipp formået at gøre visse af hjulene op til 400 gram lettere end tidligere modeller. Det gælder eksempelvis 454 NSW Tubeless Disc hjulsættet.

Normalt må man gå på kompromis med styrken/holdbarheden, når man gør et hjul så meget lettere. Men ikke med et Zipp-hjul, takket være materialet og fremstillingsprocessen, som ligger til grund for TSE-teknologien.

Rullemodstand


Her er der to faktorer, som gør sig gældende: Cykelrytterens vægt og dæktrykket.

Et bredere dæk vil give mindre rullemodstand, fordi vægten fordeles over et større område, hvorved dækket deformeres mindre.

Også her drager man fordel af Zipps bredere fælgprofiler.

Effekttab pga. vibrationer


Når cyklen rammer en ujævnhed, `hopper´ cyklen op og ned, og noget af fremdriften går tabt.

Dette problem har Zipp løst ved at bruge bredere fælge, så der er plads til bredere dæk. Derved bliver det muligt at køre med lavere dæktryk, hvilket er med til at `udjævne´ vejen for dig.  

Generelt er Zipps landevejsdæk meget alsidige: De er selvfølgelige fantastiske på asfalt, men de kan også klare lettere gravel-kørsel, og naturligvis også brosten, som man kender det fra Forårs-klassikerne.

Livsvarig garanti på produkter fra Zipp


Når du køber et Zipp-produkt, giver producenten livsvarig garanti. Det eneste, der kræves, er at du har husket at gemme garantibeviset, og at produktet er gået i stykker, imens det er blevet brugt til det, det er lavet til.

Eksempel: Hjulet rammer et hul i asfalten, og går i stykker. Du vidste ikke, at hullet var der, og kunne ikke nå at undgå det. Garantien dækker.

Prisgaranti og fri fragt


Hos Cykler.dk giver vi prisgaranti på alle varer: Hvis du kan finde præcis den samme vare billigere i nogen anden dansk webshop eller fysisk butik, så matcher vi naturligvis prisen.

Desuden giver vi fri fragt på alle ordrer til 299 kr. eller derover. Så du kan trygt læne dig tilbage, og vente på at modtage din bestilling.

Køb Zipp-produkter på Cykler.dk


Hos Cykler.dk er vi stolte af at kunne tilbyde produkterne fra Zipp til vore kunder.

Alle vore ansatte er dedikerede cykel-atleter, som virkelig brænder for alt, hvad der har med cykling at gøre.

På det 5-stjernede værksted står mange dygtige cykelteknikere klar til at hjælpe med både store og små tekniske udfordringer.

Besøg vores fysiske butik på Storegade 27, 76320 Lemvig. Du kan også ringe på tlf. 77340818, eller sende os en mail på info@cykler.dk.

Velkommen hos Cykler.dk!