Wahoo Sram XDR/XD Body
Shimano Deore Kassette CS-M6100-12 12s
Sram NX Eagle Kassette PG-1230 12s

Hvorfor udgør kassetten en så vigtig del af cyklens geargruppe?


Det er, meget kort fortalt, antallet af tænder på det tandhjul, du benytter, der gør, hvor hårdt, det føles at træde i pedalerne. Gearene styres af cyklens bagskifter, og jo flere tandhjul, der er på kassetten, desto flere muligheder har du. Hvis du kører på en cykel, hvor der også er en forskifter, spiller antallet af tænder på klingerne foran naturligvis også en rolle.  

Hvilken kassette skal jeg så køre med?


Det afhænger først og fremmest af, hvilken form for cykelsport, du dyrker. En moderne landevejskassette vil ofte være 11-28T (antallet af tænder på hhv. det mindste og det største tandhjul). Men en sådan kassette vil man kunne klare stort set alle typer af terræn. Tidligere, da en landevejskassette typisk var 7-speed, var cykelryttere til tider nødt til at få udskiftet dele på deres cykler, alt efter terrænet.

Hvis du kører mountainbike og/eller bjergkørsel, vil det ofte være fordelagtigt at have en relativt lav gearing, dvs. store klinger til stigningerne, og mindre til de flade stræk.

Hvis du primært kører på flad vej (eksempelvis enkeltstarter, vil de ofte være en fordel med mindre klinger, men til gengæld et relativt lille spænd mellem hver klinge på kassetten.

Hvilke fabrikater af kassetter tilbyder Cykler.dk?


Langt de fleste kassetter, som du finder på Cykler.dk, kommer fra verdenskendte producenter, såsom Shimano og Sram. Kassetterne findes i praktisk talt alle prisklasser kvaliteter. Hvad du skal købe, afhænger af dit personlige behov og budget.

OBS: Vi gør opmærksom på, at nogle kassetter kan fungere sammen med dele (eksempelvis kæder) fra andre producenter, imens andre kun er kompatible med originale dele, af samme fabrikat som kassetten

Hvorfor skal jeg købe ny kassette hos Cykler.dk?


Cykler.dk er en forretning, hvor alle ansatte er dedikerede cykel-atleter. Vi lever og ånder for livet på to hjul. Vores absolut højeste målsætning er at give dig den absolut bedste service.
Vi er altid klar til at besvare små såvel som større spørgsmål, så tøv endelig ikke med at kontakte os på mail: info@cykler.dk eller pr. tlf.: 77340818.

Du er naturligvis også altid mere end velkommen til at besøge os i vores fysiske butik i Lemvig.

Med en kassette fra Cykler.dk er du, om vi så må sige, udrustet til `tænderne´!
Vi giver fri fragt på alle ordrer over 299 kr. I praksis vil det sige, at næsten alle kassetter forsendes fragtfrit.