Cykelhjelme - Cyklistens vigtigste udstyr!

Stort udvalg af godkendte cykelhjelme


Hos Cykler.dk har vi et stort udvalg af gode hjelme på lager fra førende mærker, såsom Abus, Bontrager og Spcialized. Alle er selvfølgelig godkendte så de opfylder de krav som der stilles til cykelhjelme i dag. Men det er ikke kun de europæiske krav vore hjelme opfylder; rigtig mange opfylder også de endnu strengere amerikanske krav!

Den rigtige hjelm er alfa omega


Én hjelm er ikke bare en hjelm - det er rigtig vigtigt at den sidder godt på dit hoved, så den er sikker og virker som den skal. For så kan den virkelig redde liv og førlighed! Hvis hjelmen ikke sidder ordentligt på hovedet, er det ikke sikkert at den beskytter dit hoved ordenligt, eller også kan den risikere at glide rundt på hovedet.

Vi er en af Danmarks største webshops indenfor cykeludstyr i Danmark, hvilket gør at du altid finder det største udvalg hos os, samt de billigste priser! Skal du have en ny cykelhjelm, er det vigtigt at du får den rigtige, og det hjælper vi dig gerne med, så ring evt. til vores eksperter på 77340818 eller mail info@cykler.dk.

Spørgsmål og svar om cykelhjelme:Hvordan skal en cykelhjelm sidde?


Det er vigtigt at stropper og nakkebånd er tilpasset perfekt til det hoved, som skal beskyttes. Hjælp dit barn med at lave indstillingerne rigtige og tjek løbende, at den har det rigtige "fit". Hjelmen skal sidde godt fast uden at stramme, og så er det vigtigt at den forreste kant sidder midt i panden - ikke for højt eller for lavt - så hovedet er beskyttet optimalt ved fald eller og styrt. Husk også at passe på at din hjelm ikke bliver tabt, da pludselige stød kan ødelægge beskyttelsen, så du er nødt til at købe en ny. Og endnu vigtigere: har du eller dit barn været ude for at styrt, hvor cykelhjelmen har taget et stød, så skal den skiftes ud for at yde den rette beskyttelse.

Hvilken cykelhjelm skal jeg vælge?


Godt spørgsmål! Allerførst skal du gøre dig klart hvilken type cykling du skal bruge din hjelm til, og om du kan nøjes med én hjelm.  Hvis du fx. kører "almindeligt" på cykel til daglig til og fra skole eller arbejde, så kan du bruge en skaterhjelm (eller "nutcase"), som er smart og giver varme og beskyttelse. Skal du så i skoven på din mtb i weekenden, skal du måske bruge en cykelhjelm med visir. Er du til landevej, så har du brug for en let hjelm med god aerodynamik og optimal ventilation. Kontakt os for at få hjælp til at vælge.

Hvilken cykelhjelm er bedst?


Der udføres løbende en række tests af cykelhjelme, f.eks. af TÆNK, og vi har næsten altid testvinderne i vores udvalg. Testvindere er markeret i shoppen og er selvsagt et godt valg, hvis ellers prisen matcher dine forventninger. Testene har naturligvis stor fokus på sikkerheden, så hvis du har andre behov, f.eks.. i forhold til sport, er der naturligvis andre ting, der gør sig gældende.

Hvilken størrelse cykelhjelm?
Hjelmene kommer typisk i 3 forskellige størrelser: Small, Medium og Large. Hver størrelse er angivet med et størrelsesinterval, fx. "Small 52-56cm". Dit hoved skal så ramme ind i et af intervallerne, og du måler dit hoved ved at trække et målebånd rundt om kraniet, et par centimeter over ører og øjenbryn. Indenfor intervallet kan hjelmen justeres med stropper og nakkebånd, så den passer perfekt til dig.

Er en cykelhjelm lovpligtig?


Nej, det er det ikke, og det er egentlig underligt. En cykelhjelm redder liv og førlighed, og man er ekstremt udsat som cyklist, både i trafikken, i glat føre og i tilfælde af uheld. De fleste børn kører efterhånden med cykelhjelm, og ofte gør forældrene så også. Desværre er der en stor masse af unge mennesker som ikke bruger cykelhjelm, hvilket hvert år fører til unødvendigt tab af liv og livskvalitet pga. ulykker. I alle cykelløb er hjelm dog i dag påbudt.

Hvor mange bruger cykelhjelm?


Ifølge Rådet for Sikker Trafik brugte 35% af alle cyklister i bytrafikken i Danmark cykelhjelm. Det er en kraftig stigning fra 6% i 2004. I skoletrafikken er det hele 68% mod 33% i 2004, så også her er der sket et stort skred. Kurven er dog fladet noget ud, og spørgsmålet er, om man kan komme tæt på 100% uden at gøre det lovpligtigt at bære cykelhjelm på offentlig vej.

Hvorfor bruge cykelhjelm?


Du skal bruge cykelhjelm fordi din hjerne og dit kranium er det vigtigste aktiv du har. Selv et tilsyneladende uskyldigt styrt kan have store konsekvenser, hvis du ikke bruger hjelm, lige fra hjerneskader til synsforstyrrelser, høretab og kraniebrud. Hjelmen er en lille investering i forhold til det potentielle tab.