Hvorfor er det så vigtig at bruge den rigtige frempind?


Når du skal vælge en frempind til din cykel, er der først og fremmest to ting, du bør være opmærksom på: De første er længden. Jo længere, frempinden er, desto større afstand bliver der mellem sadlen og styret. Hvis du ønsker en meget opretsiddende kørestilling (som man bl.a. kender det fra almindelige hverdagscykler og citybikes), kan det, være en fordel at vælge en kort frempind. Ønsker du derimod en meget foroverbøjet kørestilling (som på en fuldblods landevejsracer), skal du vælge en længere frempind. Det er naturligvis også vigtigt, at sadlen er placeret korrekt.

Men som nævnt ovenfor, har frempindens længde også vital betydning for cyklens styreegenskaber. Her betyder det meget, hvilken form for cykelsport, du dyrker: På en mountainbike bruger man sædvanligvis en relativt kort frempind. En sådan giver en lynhurtig, knivskarp styring, som er en fordel, når man drøner af sted ad de snoede MTB-spor, hvor man ofte har behov for at kunne dreje hurtigt.

Omvendt fører en kort frempind til, at cyklen bliver mere mindre stabil ved høj fart.
På landevej er situationen den modsatte: Her bruger man typisk en længere frempind. Det giver stabilitet ved høj fart, men til gengæld drejer cyklen ikke lige så hurtigt.

Noget andet, som er værd at overveje, er vinklen på frempinden. Det er vinklen, der afgør, hvor højt op eller langt ned, styret kommer. Hvad du foretrækker, afhænger igen af dine behov og din anatomi. Det kan være en fordel at vælge en frempind med justerbar vinkel.

Endelig skal frempinden passe til såvel styret som forgaflen. Et oversize styr har typisk en diameter på 31,8 mm, imens et normalt styr i reglen er 25,4 mm. Hvis du er i tvivl om diameteren på dit styr, kan du måle efter med en skydelære.  

Hvorfor er Cykler.dk Danmarks bedste forhandler af cykler og udstyr?


Hos Cykler.dk er vi ikke bare forretningsfolk. Vi er også passionerede cykel-atleter. Alle vore ansatte lever og ånder for cykelsport, og har ofte selv afprøvet de produkter, som vi sælger.

Vort højeste mål er at yde den ultimative kundeservice. Det eneste, vi elsker højere end cykling, er glade kunder!

Tøv endelig ikke med at kontakte os, hvor du har spørgsmål. Og har du brug for hjælp til at montere din nye frempind (eller til noget helt andet), så stor de dygtige og flinke cykelteknikere klar på vores 5-stjernede værksted.

Og så skal vi da heller ikke glemme at nævne, at vi giver gratis fragt på alle ordrer til 299 kr. eller derover!