Rengøring af din elcykel


  • Hvad skal jeg vaske min elcykel med

Brug en blød svamp, børste eller klud når du vasker cyklen.

  • Hvilke sæbe skal jeg vaske min elcykel i

De bedste plejeprodukter finder du på cykler.dk , vi har en lang række produkter special designet til at rengøre din cykel. Fordelen ved at bruge dem er, at de ikke angriber kulstof og forseglinger. Du kan se dem lige her! Et alternativ kan også være opvaskemiddel eller autoshampo. Hvis du bruger disse alternativer er det vigtigt, du sikre dig produktet ikke indeholder voks, aggressive vaskemidler eller har en for stærk affedtende virkning.

  • Det skal du være opmærksom på når du smør kæden

Når du smør din kæde efter du har vasket din cykel, er det vigtigt du venter til kæden er tør. Du kan med fordel affedte kæden så du får den renset for alt det gamle smørelse der sider på den, det kan du gøre med MUC-OFF Drivetrain Cleaner. Vi anbefaler man jævnligt tjekker sin kæde og tandhjul, så du sikre dig der ikke sider unødig skidt og smørrelse, da det slider hårdt på delene.

  • Ekstra beskyttelse til din elcykel

Vi anbefaler at du bruger bikeprotect fra Muc-off når du har vasket din cykel. Det efterlader dig med en ekstra flot cykel og samtidig beskytter din cykel mod skidt og snavs i fremtiden.

  • Hvad gør jeg med affjedringen

Det er en god ide at efterse din affjedring ofte, gør du ved at tjekke støvpakningerne ved gaffelben og bagdæmper. De skal se intakte ud, er de ikke det, kan der komme skidt ned til den inderste pakning, det kan beskadige den, så gaflen lækker olie og skal repareres. Smør også din affjedring jævnligt så den bibeholder en let fedtet overflade, det er med til at holde pakningerne intakte og gør affjedringen altid virker optimalt. Når du smør din affjedring forslår vi at du bruger sileconesprey og aldrig en almindelig cykel olie da det er alt for fedt til dæmperne.

Sprøgsmål og svar


Kan en elcykel tåle regn?

Ja en elcykel kan sagtens tåle regn, elcyklerne er lavet til at kunne køre i regnvejr. Men vær opmærksom på det er bedste at opbevare elcyklen indenfor, når du ikke cykler på den.

Kan man fjerner begrænsning på elcykel?

Ja på de fleste elcykler kan man fjerne begrænsningen. Det er en dårlig ide at pille ved cyklens begrænsning, dels fordi alt garanti forsvinder men især også fordi det er ulovlig. Elcykler er ikke bygget til at blive tunet, derfor vil det også gøre styreegenskaberne væsenlig dårligere. Udover det er cyklerne også blevet bedre til at register hvis der er pillet ved dem, man kan derfor risikere at cyklen lukker ned.


Hvor længe holder en en motor til en elcykel?

Det kan variere meget hvor længe en motor holder, det har stor betydning hvor meget man bruger den. Vores erfaring siger at motoren på en elcykel kan holde mellem 5-12 år.


Kan man lave sin egen elcykel?

Ja man kan godt lave sin egen elcykel. Det er muligt at købe et kit, med motor og batteri. Den bedste elcykeloplevelse, vil man få på en cykel der er bygget som elcykel fra fabrikken da den er lavet og teste som elcykel. Hvorimod det kan forringe cyklens køreegenskaber at eftermontere en motor på den.


Hvor mange km kan man køre på en elcykel?

Det er svært at sige hvor langt man kan køre på en elcykel, da det afhænger meget af hvem der kører på cyklen, hvor stort batteriet er og hvilke hjælpeniveau man benytter. En elcykel kan derfor med nogle kun køre omkring 20 kilometre, mens andre kan cykler over 100 kilometre.


Hvordan får man en elcykel til at køre hurtigere?

Det er ikke alle elcykler der kan komme til at kører hurtigere. Mange af cyklerne er begrænset til 25 kilometre i timen, og forsøger man at ændre på det kan man risikere at cyklen lukker ned. Det er derfor ikke en god ide at ændre på. Har man behov for en cykel der kan køre hurtigere har du mulighed for at vælge en speed pedelec, der får du hjælp op til 45 kilometre i timen.