Bontrager Ion Elite R cykelforlygte
Før DKK 849,00
Bontrager Ion Pro RT cykelforlygte
Før DKK 999,00
Mixbike GoTwo 2000lm inkl. batteri & oplader
Før DKK 899,00
Fast Monteret Forlygte
Bontrager Ion Comp R cykelforlygte
Før DKK 679,00
Diode - Forlygte
Super Flash Forlygte - TEST VINDER
Før DKK 149,00
Fast monteret - Hvidt skarpt lys
Spanninga Galeo LED Dynamolygte

Cykellygter - En lys idé!

Hvilke lovkrav gælder der, når vi snakker forlygter?


Både cykler og andre køretøjer skal føre lygter fra solnedgang til solopgang, samt i tåge og usigtbart vejr. Hvis du er usikker på, hvornår solnedgang/solopgang er, så se efter, om gadelygterne er tændte.
Lyset fra en cykel forlygte skal kunne ses på mindst 300 meters afstand (tidligere var det kun 150 meter), og skal kunne ses fra siden.

Hvis forlygten blinker (dagskørelys), skal det ske med mindst 120 blink i minuttet. Det er tilladt, at en forlygte lyser med gulligt eller blåligt lys (foruden hvidt), hvorimod en baglygte altid skal lyse rødt.

Mere om dagskørelys senere.

Hvad er lumen?


Når du sidder og læser hjemmesider, i jagten på din nye cykellygte, støder du sikkert på begrebet lumen.

Lumen er en enhed, som man måler lysstyrke i. Før i tiden brugte man enheden watt, fordi lysstyrke dengang var nogenlunde lig med strømforbruget. Men fordi moderne LED-pærer og lignende ofte lyser særdeles kraftigt, selv om de kun bruger ganske få watt, er lumen i dag en mere præcis enhed, mht. at beskrive lysstyrke.

En særdeles voldsom forlygte til brug på en mountainbike kan lyse med op til 800 lumen (topmodellen fra MagicShine).

Jeg bor i byen, og cykler kun lejlighedsvist efter mørket frembrud, hvad har jeg brug for?


Præcis som med alt muligt andet udstyr gælder det, at du skal købe forlygte ud fra dine personlige behov.
Hvis du hovedsageligt bruger din cykel på byens gader, hvor der er god belysning i de mørke timer Og måske kun sjældent cykler efter mørkets frembrud), er der gode chancer for, at du kan klare dig med et par små diodelygter.

Her er lygternes primære funktion at sikre, at du er synlig i trafikken. Og til det formål kan et par små lygter godt være tilstrækkelige. Diodelygterne får strøm fra et almindeligt batteri. Så du skal være opmærksom på at skifte batterier, når det bliver nødvendigt.

Alle lygter, som du kan finde på Cykler.dk, overholder lovkravene. ellers solgte vi dem ikke.

Jeg kører på landevej i mørke. Hvad har jeg brug for?


Her skal du have fat i en kraftig forlygte, som både kan lyse vejen op for dig, og sikre, at andre trafikanter ser dig.

Bontrager Ion-serien rummer en række gode bud på kraftige forlygter, som er velegnede til landevejscykling. En anden fordel ved disse meget fine lygter er, at de også kan monteres på din cykelhjelm, vha. et særligt beslag.
Der er tale om genopladelige forlygter, og opladning foregår via et USB-kabel.

Jeg elsker at køre hardcore offroad-kørsel i skoven, når det er mørkt. Hvilken type forlygte skal jeg have?


At køre offroad oftest på MTB i mørke kræver ekstra kraftigt lys. Derfor har du brug for en meget kraftig forlygte.

Her kan du med fordel kigge på forlygterne fra MagicShine. De største lygter i denne serie er veritable projektører, som lyser med mange tusind lumen, og kan oplyse hele vejens/sporets bredde, langt frem.

Hvis jeg monterer en lygte på min cykelhjelm, behøver jeg så ikke have en forlygte på cyklen?


Jo, selv om du placerer en lygte på cykelhjelmen, er det stadig et lovkrav, at du skal have lygter på cyklen. Lygten på hjelmen skal udelukkende betragtes som et supplement til den lovpligtige lygteføring.

Konstant lys og dagskørelys


Stort set alle cykellygterne i Cykler.dks meget brede udvalg kan indstilles, så de lyser enten konstant eller med blinkende dagskørelys. Undersøgelser har nemlig vist, at blinkende lys er mest effektivt, når det gælder om at give øget synlighed i dagslys.

Når forlygten er indstillet til dagskørelys, har den desuden ekstra lang batterilevetid, i forhold til, hvis den lyste konstant.

Kan man få cykellygter, som ikke er afhængige af batterier/opladning?


Ja, det kan man. Det er muligt at få magnetlygter, hvor strømmen generes ved, at én eller flere magneter passerer en spole, når hjulene på cyklen (forhjulet, når vi snakker om forlygter) drejer rundt. En kondensator sørger for, at disse lygter også kan lyse, når cyklen holder stille.

Induktionslygter er mest velegnede til bykørsel. Til mørke landeveje, eller til offroad-kørsel på mtb i skoven, er induktionslygter næppe kraftige nok.

Hvis du f.eks. har en klassisk hverdagscykel i retro design, er en dynamolygte også en mulighed.

Er det bedst at have lygter fastmonteret på min cykel?


Det er i høj grad en smagssag. Hvis du vælger at montere lygten på din cykel, risikerer du ikke at glemme den. Omvendt: Hvis lygten er aftagelig, kan du tage den med dig, hvis du forlader cyklen.

Hvad du foretrækker, er helt op til dig. Det vigtigste er, at du får en lygte, som kan lyse ordentligt, og at du husker at bruge den, samt selvfølgelig at cykellygten opfylder gældende danske lovkrav.

Køb nye forlygter til cyklen på Cykler.dk


På Cykler.dk finder du et bredt udvalg af forlygter fra en række forskellige producenter. Nogle af lygterne bruger almindeligt batteri, men de fleste er genopladelige, hvilket også er bedre for miljøet.

Det gælder for alle cykellygter i vores sortiment, at de lever op til de lovkrav, der er gældende i Danmark, hvilket bl.a. indebærer, at lyset kan ses på mindst 300 meters afstand.

Lygter til bykørsel, lygter til landevejscykler, lygter til kørsel på MTB. Uanset, hvilken type cykel, du kører på, skal vi nok finde en forlygte, der matcher dit behov. Cykler.dks udvalg af forlygter er stort.

Køb forlygter til cyklen hos Cyklen.dk.

Fri fragt over 299 kr.


Hvis du køber en lygte, eller en hvilken som helt anden vare, som koster 299 kr. eller derover, sender vi varen fragtfrit til dig.

Og køber du cykellygter, eller noget andet, som koster under 299 kr., så laver vi en god fragtpris til dig.

Prisgaranti


Hos Cykler.dk har vi prisgaranti: Hvis du finder f.eks. en forlygte, billigere, hos nogen dansk webshop eller fysisk butik, end den er hos os, så matcher vi prisen på forlygten.

Det, synes vi, er den mest fair måde at handle på.
Prisgarantien gælder naturligvis, uanset om du køber en cykel forlygte eller en dyr mountainbike. Vi gør ikke forskel.

Cykler.dk har Danmarks bedste kundeservice


Hos Cykler.dk er vi alle dedikerede cykel-entusiaster, og vi har ofte selv afprøvet de produkter, vi sælger.

For os betyder den gode service alt, og vi er først glade, når kunden er glad.

Send os en mail på info@cykler.dk, ring på tlf. 77340818, eller kom ind og besøg os i vores store fysiske butik, som er beliggende på Storegade 27 i den smukke vestjyske by Lemvig.

Vi er altid klar på en snak om små og store ting indenfor cyklingens fascinerende verden.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Cykler.dk.