Forsikrings godkendte låse

Forsikringsgodkendt cykellås


Forsikringsgodkendte cykellåse spiller en afgørende rolle i at beskytte din cykel mod tyveri. Disse låse er designet til at opfylde strenge sikkerhedskrav og er anerkendt af danske forsikringsselskaber som pålidelige metoder til at sikre din cykel.

Forsikringsgodkendte cykellåse er låse, der er blevet testet og certificeret af forsikringsselskaber for at opfylde visse sikkerhedsstandarder. Disse standarder er udviklet for at modstå forskellige tyverimetoder og forhindre cykler i at blive stjålet.

Disse godkendte cykellåse er konstrueret med materialer af høj kvalitet og avancerede låsemekanismer, der gør det vanskeligt for tyve at bryde dem op eller klippe dem over. De bidrager til at øge sikkerheden for din cykel, når den efterlades på offentlige steder eller i områder med høj risiko for tyveri. Forsikringsselskaber kræver ofte, at du bruger en godkendt lås for at kunne få erstatning, hvis din cykel bliver stjålet.STORT udvalg af forsikringsgodkendte cykellåse


En god cykellås er den bedste måde at sikre din cykel på, ikke mindst pga. signalværdien. Hvis din cykel er forsynet med en god lås, er der en god chance for, at tyven lader den stå, ganske enkelt fordi det vil være for besværligt at stjæle den. Imidlertid er det meget vigtigt, at du vælger en forsikringsgodkendt lås. Det er nemlig afgørende for, om du kan søge erstatning hos forsikringsselskabet, hvis du alligevel er uheldig, og din cykel bliver stjålet. De kan ofte være lidt dyrere end de ikke-godkendte låse, hvor du ikke har nogen garanti for, at låsen kan holde til de samme belastninger.

Hos cykler.dk tilbyder vi et KÆMPE udvalg af cykellåse i mange forskellige afskygninger til cyklen.Forskellige cykellåse


Der er alt fra en fastmonteret cykellås til en kædelås. Mange vil nikke genkendende til den klassiske BASTA-lås. Og denne type lås er da også lige så anvendelig i dag som for 30 år siden.

Ønsker du endnu bedre sikring af din cykel, kan du evt. vælge en bøjlelås, hvor tyven skal save bøjlen igennem to steder, for at få cyklen fri. Det er besværligt og tidskrævende for tyven.

Du kan naturligvis også vælge en kædelås, der gør det muligt at låse din cykel fast til f.eks. cykelstativer eller vejskilte. Her anbefaler vi ABUS 8900 Ionus. Denne solide kædelås har integreret låse-cylinder, ligesom alle andre godkendte kædelåse (dvs. at kædelåse med hængelås ikke kan forsikringsgodkendes).

Hvis du har købt din drømmecykel, er kun den bedste tyverisikring, af en cykellås, god nok. Her kan en foldelås anbefales. Du kan, ligesom med kædelåsen, låse din cykel fast til f.eks. cykelstativer, skilte eller træer. Foldelåse har den fordel, fremfor kædelåse, at de er meget svære at klippe over med en boltsaks eller lign. Her gør du det virkelig svært for cykeltyven.

Top-modellen i vores sortiment af foldelåse er ABUS Bordo 3010 Centium. Denne lås har scoret top-karakter i mange tests, og er stort set umulig at bryde op uden brug af seriøst elværktøj.

Dog anbefaler vi, at man også er opmærksom på, HVAD man låser sin cykel fast til. Låser du det fast til et cykelstativ, skal du være opmærksom på at mange cykelstativer er konstrueret af hule metalrør, som desværre er alt for nemme at klippe i stykker med en boltsaks. Og så nytter selv den bedste lås intet.HVORDAN VÆLGER DU DE RETTE FORSIKRINGSGODKENDETE LÅSE?


Du er måske i tvivl om hvilken cykellås du skal vælge - Når du skal vælge den rette forsikringsgodkendte cykellås, er der nogle vigtige faktorer, du skal overveje:

SIKKERHEDSNIVEAU: Forsikringsgodkendte låse er kategoriseret efter deres sikkerheds niveau, som angives af forsikringsselskaberne. Vælg en lås med et højt sikkerheds niveau, der passer til dine behov og forsikringskrav. Ved at gå efter en varefakta godkendt cykellås er du sikker.

MATERIALE OG KONSTRUKTION: Kig efter låse lavet af stærke og holdbare materialer som solidt stål eller titanium. Undersøg også låsens konstruktion og mekanisme for at sikre, at den er modstandsdygtig over for angreb.

LÅSEMETODE: Der findes forskellige typer låsemekanismer, såsom nøglelåse, kombinationslåse og kodelåse. Vælg den type, der er mest praktisk og sikker for dig. Kombinationslåse og kodelåse er praktiske, da de ikke kræver, at du bærer en nøgle.

LÅSENS STØRRELSE OG VÆGT: Overvej låsens størrelse og vægt i forhold til dine behov. Hvis du planlægger at transportere låsen med dig, kan det være vigtigt at vælge en, der ikke er for tung eller besværlig at bære.

ANMELDELSER OG ANBEFALINGER: Læs anmeldelser og søg anbefalinger fra pålidelige kilder eller andre cykelentusiaster for at få indsigt i låsenes ydeevne og pålidelighed. Så er du sikker på at finde en god cykellås.

PRIS: Vær opmærksom på, at en godkendt cykellås ofte er dyrere end almindelige låse. Invester i en lås af god kvalitet, der passer til dit budget, da det kan spare dig for problemer og udgifter i det lange løb.

FORSIKRINGSKRAV: Kontroller dine forsikringskrav, inden du køber en cykellås. Forsikringsselskaber kan have specifikke krav til låsetyper og sikkerhedsniveauer for at få fuld dækning ved cykeltyveri.
Frit monteret på din nye cykel


Køber du en ny cykel hos os, får du helt gratis monteret dit nye udstyr, der er vedlagt i kurven, (husk en forsikringsgodkendt lås, for din cykels sikkerhed). Vi montere det, så du er sikker på, at det er monteret rigtigt og 100% funktionelt!Cykler.dk er klar med råd og vejledning


Cykeltyven er cyklistens værste fjende. At købe sin drømme-cykel, blot for at erfare, at visse personer ikke kender forskel på dit og mit, er en utroligt ærgerlig oplevelse. Hos cykler.dk er vores dedikerede personale altid klar til at hjælpe dig, så du ikke alene får den cykel, du har drømt om, men også den bedst mulige tyverisikring, i form af en ny cykellås, så du kan have glæde af din cykel, mange år frem i tiden.

Og så anbefaler vi altid at du husker at låse cyklen.ER DET LOVPLIGTIGT AT HAVE LÅS PÅ CYKLEN?


Der er ikke et lovkrav, eller almindeligt krav, om at der skal være en lås på din cyklen. Du har dog en pligt om at låse din cykel, hvis du efterlader den i længere tid. Din cykellås skal være forsikringsgodkendt, for at du kan få en erstatning for din cykel hvis den bliver stjålet.

Der står dog ifølge færdselslovens paragraf 49, at det er ulovligt at parkere sin cykel i ulåst tilstand. Det vil sige at politiet kan sågar kvittere for forseelsen med en bøde på 500 kroner. - Så husk at låse cyklen.HVORDAN KAN JEG SE OM DET ER EN GODKENDT CYKELLÅS?


En forsikringsgodkendt lås er normalt mærket med et anerkendt sikkerhedscertifikat eller en godkendelsessticker fra forsikringsselskaberne. Disse mærker indikerer, at låsen er blevet testet og certificeret for at opfylde de nødvendige sikkerhedsstandarder. Du kan også tjekke forsikringsselskabets liste over anbefalede låse for at finde en forsikringsgodkendt lås.

I låsebeviset, der følger med de godkendte cykellåse, er der flere ting, som du skal bruge, hvis din cykel bliver stjålet, derfor skal du altid huske at udfylde det.

En varefakta godkendt cykellås, kan findes på deres hjemmeside ved hjælp af det en liste. Denne liste er opdelt efter typen og mærke af cykellås, og hver af de godkendte låse er skrevet med sit Varefakta Kontrolnummer (VK-nummer). Dette nummer kan findes på det medfølgende låsebevis og eventuelt på emballagen.KAN JEG BRUGE EN ANDEN TYPE LÅS SAMMEN MED EN FORSIKRINGSGODKENDT LÅS FOR AT ØGE SIKKERHEDEN?


Ja, det er en god idé at kombinere flere låsetyper for at øge sikkerheden yderligere. Ved at bruge en forsikringsgodkendt lås, så som en fastmonteret cykellås, sammen med eksempelvis en ekstra kædelås eller et kabellås-system kan du skabe flere lag af beskyttelse, hvilket gør det endnu sværere for tyvene at stjæle din cykel.HVAD ER FORSKELLEN MELLEM EN ALMINDELIG CYKELLÅS OG EN FORSIKRINGSGODKENDT LÅS?


En almindelig cykellås er ikke nødvendigvis testet og certificeret af forsikringsselskaberne. Forsikringsgodkendte låse er designet til at opfylde visse sikkerhedsstandarder og anbefales af forsikringsselskaber som pålidelige metoder til at beskytte din cykel mod tyveri. Hvis du vil være dækket af forsikringen i tilfælde af tyveri, kræver forsikringsselskaber ofte, at du bruger en forsikringsgodkendt lås.