NORDEN Carl
Før DKK 6.999,00
Specialized Sirrus 3.0 - 2022
Før DKK 8.399,00
Fås i 3 farver
Specialized Sirrus 1.0 - 2022
Før DKK 4.899,00
Fås i 3 farver
Specialized Sirrus X 3.0 - 2022
Før DKK 8.399,00
Fås i 3 farver
Specialized Sirrus X 2.0 - 2022
Før DKK 5.699,00
Fås i 2 farver
Trek FX 1 Disc
Før DKK 4.799,00
Fås i 2 farver
Trek FX 3 Disc Equipped
Før DKK 9.599,00
Fås i 2 farver
Trek FX 2 Disc Equipped Stagger
Før DKK 7.199,00
Fås i 2 farver
Specialized Sirrus 2.0 - 2022
Før DKK 5.699,00
Fås i 3 farver

Hvad kendetegner en god citybike?


Citybiken er ikke nogen ny spiller på markedet. Men som du vil opdage, findes den både i klassiske udgaver og i mere moderne, og sporty versioner. Den klassiske citybike har typisk aluminium stel, og indvendige gear, imens de mere sporty af slagsen kan være udstyret med fjerlette carbon-stel.
De sporty citybikes har ofte mange gear, så du får et bredt gearområde at gøre godt med, når terrænet bliver udfordrende.

Fælles for begge typer citybikes er, at de typisk har fladt styr, hvilket giver en mere oprejst kørestilling, end du vil få på en decideret racercykel.

På en citybike kan der monteres masser af praktisk udstyr, såsom skærme, bagagebærer, støtteben og meget andet. Her hos Cykler.dk tilbyder vi flere herlige tilbehørspakker, som du har mulighed for at få med, til billig pris, når du køber en citybike.

Hvorfor skal jeg vælge en citybike?


En citybike er en let og sporty, men stadig meget solid cykel, der, som navnet antyder, er særligt velegnet til bykørsel. Den kan bruges til pendling, motion, indkøb, og i øvrigt dække stort set alle de transportbehov, som bylivet medfører.

Der er med, andre ord, tale om en både smart og praktisk, men også hurtig cykel. Stellet vil oftest være lavet i aluminium, som er både let og stærkt, og desuden langt billigere end carbon (kulfiber).

Når du køber en citybike, får du en solid og velkørende cykel, som kan bringe dig fra A til B, og hjem igen, dag ud og dag ind, og som også kan klare lidt længere ture ind imellem. Om du vælger den stilfulde, klassiske citybike eller den moderne, hurtige og smarte af slagsen, er helt op til dig.

Hvis du vælger at have bagagebærer på din citybike, kan du montere et barnesæde. Så kan cyklen bruges til at hente og bringe dit barn i daginstitutionen, eller barnet kan komme med, når hele familien tager afsted på cykeltur.  

En citybike i god kvalitet er således et både sjovt, billigt og miljøvenligt alternativ til bilen. Og du vil blive positivt overrasket over, hvor let, det går at komme hurtigt frem i bytrafikken.

Er en citybike ikke hovedsageligt en damecykel?


Nej, det kan man (heldigvis) ikke sige. Det er vel sandt nok, at der er en del kvinder/damer, som vælger at køre på citybike. Men det er bestemt også muligt at få en flot, sporty herre citybike.

Generelt er en citybike en allround cykel, som henvender sig til mennesker med et aktivt og sporty hverdags- og fritidsliv, uanset køn. Og som mand er det bestemt ikke nogen skam at vælge en citybike, hvor cyklens stel er udformet med lav indstigning.

Hvordan er kørestillingen på en citybike?


På en citybike er kørestillingen typisk ganske `oprejst´. Styret er fladt, og du sidder ikke foroverbøjet, som på en racercykel.

Du får soledes en afslappet kørestilling, hvor du kan bevare det gode overblik over trafikken, og også har mulighed for at nyde de små og store oplevelser, man kommer ud for som cyklist.

En god gearing gør det lettere at klare strabadserne


En forudsætning for effektiv kørsel er, at gearingen er i orden. Du kan vælge mellem indvendige og udvendige gear. En klassisk citybike, som eksempelvis dem fra Bartavus, vil ofte være udstyret med en indvendig geargruppe.

Den primære fordel ved en indvendig geargruppe er, at behovet for vedligeholdelse er ganske beskedent.

Med en udvendig geargruppe for du typisk et bredere gearområde/flere forskellige gear, at arbejde med. Til gengæld kræver en cykel med udvendige gear lidt mere vedligeholdelse.

En meget populær geargruppe, når vi snakker citybike, er Shimano Altus.

Endelig findes der også citybikes med remtræk. Det gælder bl.a. visse cykler fra Specialized. Og du behøver ikke være bekymret for, om remmen kan holde til mange og lange daglige cykelture. Erfaringen siger os nemlig, at når vi snakker allround cykler til daglig transport, så holde remmen længere end en traditionel cykelkæde. Og samtidig er rammen praktisk talt vedligeholdelsesfri.

Hvis du er i tvivl om, hvor mange gear, du har brug for, eller hvilket gearsystem, du skal vælge, så tøv ikke med at kontakte
Cykler.dk. Så skal vi nok hjælpe dig op i gear!

Skivebremser giver øget sikkerhed


Hvis du har været vant til en traditionel hverdagscykel, så har du sikkert også været vant til `gammeldags´ fælgbremser, med håndbremse foran, og fodbremse på baghjulet.

Men den tid er forbi. I dag er det skivebremser, som er in. Og det er der flere gode grunde til.

Først og fremmest giver skivebremser en fantastisk bremsekraft, også, når føret er glat/vådt. Det er noget ganske andet en de traditionelle fælgbremser, som mister en del bremsekraft i glat føre.

Mekaniske eller hydrauliske skivebremser?


begge typer af skivebremser bremser langt bedre end traditionelle fælgbremser. De mekaniske af slagsen er billigst, og kræver mindst vedligeholdelse.

Hydrauliske skivebremser giver den mest effektive bremsekraft. men de kræver også en smule mere vedligeholdelse, primært fordi man af og til skal udskifte bremsevæske/påfylde mere bremsevæske. Dette er dog ikke specielt kompliceret at gøre.

I dag er mange af cyklerne (bortset fra de billigste modeller) udstyret med hydrauliske skivebremser. Og så er valget jo ganske let.

Stop tyven, FØR han stjæler din citybike


Uanset, hvilken cykeltype, du kører på, er der en risiko for, at cyklen skan blive stjålet. Med en godkendt lås har du en god mulighed for at få erstatning fra forsikringen, hvis uheldet skulle være ude.

Hvis du vil passe ekstra godt på din cykel, kan du kombinere den godkendte ringlås med en folde- eller kædelås, som du kan føre gennem cyklens stel, og låse cyklen fast til et vejskilt, en lygtepæl eller en anden solid genstand.

Hvilke mærker af Citybikes finder jeg hos Cykler.dk?


Hos Cykler.dk fører vi et bredt udvalg af citybikes, fra en række af verdens førende producenter/kendte mærker. De mere sporty citybikes kommer oftest fra de to amerikanske giganter Trek og Specialized, imens nogle få kommer fra tyske CUBE.

Hvis du foretrækker en mere klassisk citybike, er den gamle, hæderkronede hollandske producent Batavus et særdeles godt bud. Cykler fra Batavus bliver desuden produceret på en meget miljøvenlig måde.

Vi fører med andre ord mange af de mest populære mærker. Og vi har naturligvis også alle former for reservedele og tilbehør, lige fra dæk til smøremidler mm.

Din nye citybike leveres fragtfrit, og i fuldt samlet tilstand


Når du køber en ny cykel hos Cykler.dk, bliver din nye cykel leveret til dig, fragtfrit, og i fuldt samlet tilstand. Det gælder hver gang, og uanset, hvilken cykeltype, du vælger at købe.

Vores 5-stjernede værksted sørger også for at montere evt. tilkøbt ekstraudstyr, før cyklerne forlader vores butik.

Når du modtager din nye, flotte citybike, skal du bare pakke den ud, svinge dig i sadlen, og komme op i gear.

Hos Cykler.dk har vi prisgaranti


Her hos Cykler.dk har vi prisgaranti på samtlige produkter. som vi sælger. Hvis du kan finde præcis den samme vare i andre danske fysiske butikker eller webshops, så matcher vi prisen.

Det, synes vi, er en god og reel måde at handle på.

Cykler.dk er klar med råd og vejledning


Hos Cykler.dk er vi alle passionerede cykelentusiaster, som lever og ånder for cykling. Så hvis du har nogen spørgsmål og/eller specielle ønsker, så tøv ikke med at kontakte os, enten via e-mail: info@cykler.dk, på tlf. 77340818, eller ved at lægge vejen forbi vores fysiske butik i Lemvig. Vi er altid klar på en frisk cykelsnak!