Størrelse på børne cykelhjelme

Når du skal finde den rigtige størrelse cykelhjelm til dine børn, så find straks et målebånd. Den eneste måde at sikre sig at størrelsen på cykelhjelmen bliver rigtig, er ved at måle. Læg målebåndet rundt om hovedet, lidt over ørerne og ca. 2-3 centimeter over øjnene. Målebåndet skal have en lige linje rundt om hovedet - altså ikke ned i nakken.

Når du har gjort det, så mål igen for en sikkerheds skyld! Det er ærgerligt at få bestilt den forkerte størrelse, og endnu værre, så kan det gå ud over barnets sikkerhed, hvis cykelhjelmen ikke passer. Har du ikke et målebånd, så brug en snor, og mål så efter med en tommestok herefter.

Hvis målet ligger lige mellem to størrelser, så vælg den store udgave. Så kan barnet vokse lidt i hjelmen, og der er plads til en hue om vinteren, uden hjelmen kommer til at sidde ovenpå hovedet i Nyrup-position.

Har du ikke mulighed for at komme til at måle barnets hoved, så kan du bruge disse indikationer på hjelmstørrelse:
>> 0-3 år: 44-52 cm
>> 2-7 år: 46-57 cm
>> 5-12 år: 52-60 cm
>> 12+ år: Voksenstørrelser, 52-65cm

Er cykelhjelm lovpligtigt for børn? Skal børn køre med cykelhjelm?
Nej, der er ikke lovpligtig brug af cykelhjelm i Danmark - heller ikke for børn. Men i mange sammenhænge er der alligevel krav om brug af cykelhjelm for børn, fx. i forbindelse med skoleudflugter, spejderture osv. Og så er der lige den lille detalje med, at hjelmen beskytter barnets vigtigste aktiv - hovedet.