De nye regler for cykellygter

Der kommer nye regler for dine cykellygter

D. 1/11 – 2012 bliver der ændret voldsomt i lovkravene til cykellygter på de danske cykelstier.


Det er noget som er vedtaget i folketinget, pga. et øget salg af billige og dårlige cykellygter, som gav cyklisterne en falsk tryghed.


Det er især de populære diodecykellygter med elastik som var hovedsagen til at loven blev ændret, da de simpelthen ikke var synlige nok, bl.a. fordi de ofte blev monteret således på cyklen at de lyser nedad, og ikke fremad og bagund som de skal.


Se hele vores udvalg af godkendte cykellygter her >>


De nye krav

De nye krav træder i kraft d. 1. November 2012, og de vil være en markant forbedring af trafiksikkerheden for cyklister, da der kommer krav om, at lygterne skal lyse fremad eller bagud og ikke ned i asfalten, som vi desværre ofte ser det i dag,« siger kontorchef i Trafikstyrelsen, Ib Rasmussen


Derudover kommer der også en ændring i kravet til brugstiden for batterierne i cykellygterne, da man hidtil har kunne opleve cykellygter der kun lyste i 20 minutter på et batteri, og som cykelist vil du dermed være sikret at du ikke løber tør for strøm med det samme.


De vigtigste punkter i lovgivningen ser således ud:  • Forlygter og baglygter skal kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og skal også være synlige fra siden.

  • Forlygter og baglygter skal monteres, så de lyser henholdsvis lige fremad og lige bagud – de må altså ikke hænge og dingle og lyse ned i jorden.

  • Kraftige forlygter, der er beregnet til at oplyse vejen foran cyklisten, skal monteres, så de lyser skråt nedad og ikke blænder modkørende.

  • Nye batteri-cykellygter, der sælges i Danmark, skal kunne lyse tilstrækkeligt til at opfylde lovens krav om synlighed i minimum 5 timer. Selve lygten eller salgsindpakningen skal være mærket med en ”Brugstid/Runtime” og en angivelse af, hvor mange timer batteriet kan opfylde kravet. Dette skal også oplyses i markedsføringsmateriale som fx annoncer, brochurer, på nettet osv.

  • Cykellygterne må gerne blinke, frekvensen skal dog være på mindst 120 blink i minuttetForuden reglerne til cykellygterne bliver det også muligt at installere blinkende gule lygter i pedalerne, som giver ekstra synlighed – dog skal der også stadig være reflekser i pedalerne, så det er altså bare som en ekstra sikkerhed.


Se hele vores udvalg af godkendte cykellygter her >>


Se også
Diode - Forlygte
Diode - Forlygte
Før DKK 99,00
DKK 69,00
Diode - Baglygte
Diode - Baglygte
Før DKK 99,00
DKK 69,00
Bontrager Ion 35  / Flare 1 - Lygtesæt
Bontrager Ion 35 / Flare 1 - Lygtesæt
Før DKK 399,00
DKK 279,30
Bontrager - Glo / Ember Lygtesæt
Bontrager - Glo / Ember Lygtesæt
Før DKK 219,00
DKK 159,00
Om Cykler.dk

Hos os har vi et solidt udvalg af cykler i god kvalitet til fornuftige priser. Vi driver Vestjyllands største cykelbutik og kan derfor garantere god service, og hurtig levering af din nye cykel eller cykeludstyr. Vi har et stort udvalg fra billige kvalitets cykler til de bedste racercykler, reservedele og udstyr og ikke mindst billige kvalitets børnecykler.

Hvis du skal købe en ny cykel så tag gerne kontakt til os, så vi kan hjælpe dig med at vælge den rigtige model. Vi kan også hjælpe med at finde det rette udstyr eller tilbehør og rådgiver gerne om størrelser på hjelme, cykler, cykeltøj, osv.

Vi er din cykelforhandler på nettet!

Kundeservice

Vi har altid uddannet personale, som elsker cykler og cykeltilbehør.

Telefontider:
Mandag 9.00 - 17.00
Tirsdag 9.00 - 17.00
Onsdag 9.00 - 17.00
Torsdag 9.00 - 17.00
Fredag 9.00 - 17.00

Cykler.dk           Storegade 27           7620 Lemvig           7734 0818           info@cykler.dk